-1 sadam, suleti Naissaare sadam

Postimees edastab meile ühe kurva uudise. Arvestades just saabuvat suve jääb tõdeda, et paljud sinna lõbusõite korraldavad jahid/kaatrid peavad nüüd vist mingi muu analoogse “sissetulekuallika” leidma.

Viimsi vallavalitsus sulges täna Naissaare sadama seniks, kuni selgub ekspertide hinnang sadama ohutuse kohta.

Vallavalitsuse hinnangul pole praegu selge Naissaare sadama kai seisukord, samuti pole tagatud sadama kasutamise ohutus.

Eksperdid uurivad sadamat tänavu mais ja siis selguvad sadama edasise kasutamise võimalused.

Vallal pole võimalik investeerida sadama ohutusse, samuti pole valla arengukava kohaselt kavandatud Naissaarele tegevust, milleks oleks tarvilik ning otstarbekas sadamasse investeerida.

«Me ei saar riskida, et sealse üsnagi kõrge ja lagunenud kai küljest betoonikamakas mõnele alusele variseb, või mõni turist kaela murrab,» lausus vallavanem Urmas Arumäe.

Ei tea kas Naissaare raske saatus ükskord midagi ilusamat kah näeb, alles see oli kui VTA korjas seal toodrid ära mingite tobedate formaalsete vaidluste pärast.

10 thoughts to “-1 sadam, suleti Naissaare sadam”

  1. Kui kuskilt ei õnnestu leida rahalisi vahendeid, et muuta sadam piisavalt ohutuks, siis jääb ära võimalus viia sinna külalisi nautima nõukaaja hõngu ning fantastilist loodust. Rääkimata seentest, mille rohkust nähes on kaotanud pea nii mõnigi tuttav. Kurb.

  2. !!! >:(8((8mn!”!#””!¤#¤%#%%%&#/&”%//¤/__KFDGHHH
    Viimsi vallale on Naissaar koormaks. Las Tallinn võtab Naissaare üle, Viimsi vald saaks vastu Aegna. See vahetus oleks ka geograafiliselt loogilisem. Ja küllap Tallinn Naissaarde juba investeeriks… Kasvõi enne valimisi:::

  3. asjade värske seis selline:
    Mereakadeemia on sissesõidu lateraaltoodrid välja pannud ja ujuvkai vajab veidi kõpitsemist. Järgmisel nädalal kui asja sinna, saan täpsemalt informeerida. ilmsel juhtub see aasta nagu varemgi, raha mereakadeemiale ei anta kai remondika ja midagi ei muutu …

  4. VTA delgatsioon läheb asja uudistama, teha nad aga midagi ei saa, halvimal juhul võivad nõuda Mereakadeemial sissesõidu toodrid välja võtta või ise seda teha.
    Naissaare sadam on ikka üldrahvaliku huviga mereturismi sadam. Kun aga riigil huvi asja vastu puudub siis on lihtsam keelata ja suverõõmud rikkuda kui sadama heaks midagi teha.

  5. Ei olnud seal Mereakadeemiast peale sadamakapteni suurt kedagi ja poisid välja võtta ei kästud, kõik jäid elama.

  6. Ei ole asi vist jah nii hull midagi. Keeldu pole vist seni ametlikult peale pandud, aga sellega võtab Viimsi vald endalt vastutuse. Sõitjad käivad seal edasi, aga oma riski peal. Mõni sildumiskoht maa poole ilmselt jääb, aga muuli äärde ega peale pole soovitav minna. Väljast paistavad mõned praod, juskui poleks midagi, aga muulide alt on meri mõne koha päris tühjaks uhtunud. Nii, et tuuker võiks alla minna (ärge siiski üritage!). Kui see kai varisema hakkab, siis on häda kui palju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.