ETV24: Tallink sai kätte 2,6-miljardilise kruiisilaeva Galaxy

TALLINN, 18. aprill (ETV24) – Aker Yards Rauma laevatehas andis teisipäeval Tallinkile üle 2,6 miljardit krooni maksva uue kruiislaeva Galaxy.

Kruiisilaev on Läänemere üks suurimaid alused, mis mahutab 2800 reisijat. M/S Galaxy´l on kokku 927 kajutit, lisaks mitu restorani, erinevalt kujundatud meelelahutuskohta ning üle 450 istekohaga konverentsikeskus.

galaxy_2006_1

Foto Johan Snellman

Laev hakkab alates maikuust sõitma Tallinn–Helsingi liinil. Praegu Tallinn–Helsingi liinil sõitev M/S Romantika suundub Tallinn–Stockholm liinile, kus on juba liinil M/S Victoria.

Galaxy kruiisilaev on 212 meetrit pikk, 29 meetrit lai ning selle kogutonnaaž on 48300. Nelja diiselmootori koguvõimsus 26240 kW tagab laevale kiiruse kuni 22 sõlme. M/S Galaxy´l on kõrgeim 1A Super jääklass ning lisatud spetsiaalsed katalüsaatorid suurendavad aluse keskkonnasõbralikkust.

Kui huvitab, loe ka Паром надежды 05.12.05. Mereblogis varem kah sellest juttu olnud. Lisaks EPOL 10.02.2006: Tallinki laeva ehib kuue jalaga lehm. Ja lisaks Baltictimes.com-ist: Estonia explores new Galaxy. Ning PM 19.12.05: Tallink ostab veel ühe kruiisilaeva.

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.