Laevade konstruktsioon uutel radadel

Ulsteini laevatehase lehelt leidsin värske uudise uue laeva kohta. Ulstein Verft AS ehitab Island Offshore tellimusel revolutsioonilise disainiga laeva.

Tegemist on uue vöörikonseptsiooniga – ULSTEIN X-BOW®,laeva veider kuju ei ole siiski vaid vallatlema sattunud disainerite töö tulemus, see on põhjalike uurimistööde ja katsetuste tulemus, eelkõige merekindluse ja käiguomaduste parandamiseks. Kusjuures pange tähele – see ei ole ahter, mis esiplaanil, vaid vöör (esmasel vaatamisel pettis mindki ära). Kopterite maandumisala ehitatakse navigatsioonisillast ülespoole, nagu meremehed ütlevad – monkey islandile (ahvisaarele, mis tegelikult kompassitekk).

“This contract with Island Offshore is a very important contract for the Ulstein Group as it reconfirms that leading shipping companies within the offshore industry believes in the new bow concept ULSTEIN X-BOW®,” says Gunvor Ulstein, CEO in the Ulstein Group.

Laev ise läheb maksma 600 miljonit NOK-i ja kasutatakse eelkõige naftaplatformide teenindamiseks ja muudeks meretöödeks. Plaanitakse nimeks panna “Island Constructor”, esimene laev tehase S-seeriast. Kuna naftapumpamine läheb kaldaaladelt ookeanidele, kus sügavused suuremad, siis tuleb ehitada ka vastavaid laevu. 120m pikk, 25 lai, ehitatud 90 meeskonnaliikme jaoks. Juba 2008. aasta kevadel raiub see laev laineid.

Mairold

meremees ja sulesepp

One thought to “Laevade konstruktsioon uutel radadel”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.