Kas piraadid on välja surnud? Oh ei…

See, et MereBlogi pole piraatidest mõnda aega kirjutanud ei tähenda seda, et nad on oma vastiku tegevuse lõpetanud. Ikka rünnatakse laevu, sõditakse USA mereväega ning röövitakse tankereid.

Teisipäeval röövisid Somaalia sõdalased Lõuna-Korea kalalaeva 628 Dongwon. Kolmapäeval teatavad röövlid, et nemad ei ole piraadid. Lihtsalt kaitsevad oma vett illegaalse kalapüügi eest. 25 meeskonnaliiget hoitakse hetkel kinni – 8 korealast, 9 indoneeslast, 5 vietnamlast ning 3 hiinlast.

Korea välisministeeriumi andmetel on nn. vetekaitsjad esitanud omad nõudmised kalurite vabastamiseks. Millised need on, seda ei taheta öelda esialgu, kuid arvatavasti on tegemist rahalise nõudega. Esimene läbirääkimiste voor on juba peetud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.