Päästeoperatsioon läänerannikul

Ajaleht Meie Maa vahendab meile päris omapärase uudise. Kahju ainult, et hoolimata tublide meeste pingutusest, juhtumil kurb lõpp oli.

Regula vanemmadrus Karlis Tuvike ja sadama järelevaataja Tiit Kand päästsid eile hommikul Kuivastus jäätükilt kitse küll uppumissurmast, kuid siiski ei pidanud läbikülmunud loom vastu ja heitis keskpäeval hinge. Eile hommikul kella poole üheksa paiku märkasid parvlaeva Regula vanemtüürimees Marek Kiiver ja roolis olnud vanemmadrus Karlis Tuvike Kuivastu sadamasse sissesõidul laeva ringikeeramise alas jääsupis jäätükil kitse. Laev sõitis kitsest umbes 10–15 meetri kauguselt mööda. Mehed otsustasid loomakese ohutult kaldale toimetada. Kui parvlaev oli kai külge kinnitatud, läksid merejääle kitse päästma Regula vanemmadrus Karlis Tuvike ja Kuivastu sadama järelevaataja Tiit Kand.

5 thoughts to “Päästeoperatsioon läänerannikul”

  1. Hulk aastaid tagasi juhtu sarnane lugu Hiiumaa liinil, siis nähti parvlaevalt (vist sõitsid veel “laiud”) vette kukkunud põtra, kes aidati tagasi jää peale. Kohalikus lehes oli päästeoperatsioonist pilt ka, netist seda lugu vist aga ei leia

  2. Kurb lugu küll, kuid loodus elab oma elu ning see on kõik üks osa ellujäämisest. Kiiduväärt tegu loomulikult meeste poolt. Väga vähesed võtaksid sellise teo ette.

    Jens, koduhaldja pildil tundub siiski olevat keegi teine kits, kes üritab ujumist harjutada Vormsi-Hiiumaa liinil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.