Uue merereostuse ootel

Eile hommikul tundsin tööle sõites õhus levivat kütusehõngu. Kusjuures Suurupi poolsaarel, kaugel igasugustest kütuseterminalidest. Esimesena käis läbi mõte, et kas nüüd on Soome lahes uus reostus? Praeguseks teame, et tegemist oli lihtsalt õhusaastega.

Tänaseks on vaid teada, et ministrite umbusaldamine kukkus läbi. Mõned on jäänud ilma autasudest, mõnda noomitud ja ei rohkemat. Süüdlase otsimine on ka vaibumas. Ei ole kuulda, mida on ette võetud, et homse juhtuva merereostuse korral info paremini liiguks ja kiirelt ka reageeritaks. Kas on näiteks mõeldud sellele, et kui reostus aset leiab, et pöördutaks viivitamatult naaberriikide poole, mitte ei hakata mõtlema, kas me ikka saaks oma jõududega hakkama… Võime hakkama saada aasta-paari või rohkema aja pärast, aga homme?

Praegu hoitakse hinge kinni, et ehk ei juhtu. Mõtlen isegi totrale lootusele, et iga päev selliseid asju ei juhtu, keegi käis välja statistika, et keskmiselt korra kahe aasta jooksul juhtub selliseid asju. Kuid laevade ja tankerite arv kasvab pidevalt.

Kui silmad lahti teha, siis saame teada, et laevaõnnetusi juhtub maailmas pea iga nädal. Ka siin, Läänemeres. Varsti saab ring täis ja järg jõuab taas Soome laheni.

Siinkohal ühest intsidendist 2. jaanuaril 2002 tuletamaks meelde, et selliseid asju juhtub kogu aeg. Tanker Willy madalikulesõit lõppes siiski õnnelikult.

Kuival

Mairold

meremees ja sulesepp

One thought to “Uue merereostuse ootel”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.