Maksusoodustused Eesti Lipu laevadele?

Täna hommikul leidsin Postimehest huvipakkuva artikli.

Majandusministeerium tahab juba järgmisest aastast anda maksusoodustusi rahvusvahelistes vetes Eesti lipu all sõitvatele laevafirmadele, kes säästaksid sellega raha töötajate sotsiaal- ja tulumaksude pealt.

Sellest on juba mitu aastat räägitud, aga tegudeni pole veel jõutud. Hoidudes poliitilisest kemplemisest ja püüdes olla erapooletu, arvan, et see toetus on kahe otsaga asi. Ühelt laevandusega kursisolevalt isikult kuulsin, et Lätis see toetus väga laia kandepinda ei omagi, mõni üksik laev on naasnud rahvuslipu alla. Aga ega nendel ei ole ka Tallinkiga sarnast kompaniid. Kahtlemata võidavad sellest kõige rohkem liinilaevad lähiriikidesse, kui palju ka ei rõhutata, et toetus peab silmas eelkõige kaubalaevu.

Hindrek Riikoja artiklis on viidatud ka sellele, et SLK praeguste plaanide kohaselt ei hakka seda toetust saama. Ühelt poolt võttes – SLK juba saab riigilt dotatsioone ja eks selle tütarettevõtete laevad sõidavad ka rahvusvahelistel liinidel, teiselt poolt on karta, et SLK jookseb meestest lihtsalt tühjaks… Kasvõi seepärast, et oma taskust tuleb vähem tulumaksu maksta.

Eks vaatame, kuidas sündmused arenevad. Enne valimisi oli sellest palju juttu, aga kuidagi vaibus. Nüüd kerkib üles küsimus, kumb on ministriga suurem sõber? Kas SLK või Tallinki omanik. Läheb huvitavaks.

Loe ka Äripäeva. Need artiklid on üsna karmid.

Mairold

meremees ja sulesepp

One thought to “Maksusoodustused Eesti Lipu laevadele?”

 1. Kopisin kommentaari Postimehest:
  ——-
  See oleks ainuõige otsus Vabariigi Valitsusele, sest laevandusturul on ka Eesti lipule vaja kehtestada võrdsed konkurentsitingimused!
  Taavi Veskimägi on asjatundmatu opositsionäär ja teda ei maksa arvesse võtta. Eesti kaotab palju enam, kui laevad lahkuvad tema lipu alt.
  Aeg on Vabariigi Valitsusel tegusid teha, mitte ainult kõnedes Eestit mereriigiks nimetada.
  Lugupidamisega ja tervitustega Heidelbergist,
  Heiki Lindpere
  Tartu Ülikooli Õigusinstituudi direktor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.