Reedel avatakse Sillamäe-Kotka laevaliin

Saaremaa Laevakompanii avab Sillamäe-Kotka laevaliini reedel, avaüritusest võtavad teiste seas osa ka majandusminister Edgar Savisaar ja Kotka volikogu esimees Topias Kotiniemi.

Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimehe Tõnis Rihvki sõnul alustatakse regulaarreisidega tõenäoliselt märtsis.“Huvi liini vastu on olnud suur, seda nii kauba- kui reisijateveo osas. Viimasega loodame alustada kevadel või suve alguses,” ütles Rihvk. “Avaüritusel tutvustame värske laevaliini võimalusi ning teenindavat alust Vironia.”

Esialgsete plaanide kohaselt on liini sõidugraafikus mõlemast sihtsadamast kuus väljumist nädalas. Rihvk lisas, et detailne sõiduplaan, reisija- ja sõidukite ning kauba üleveo hinnad on hetkel täpsustamisel ning selguvad lähiajal.

Saaremaa Laevakompanii tütarettevõtte Narva Line OÜ poolt opereeritaval laevaliinil hakkab sõitma Silja Line`ilt ostetud 1977. aastal Norras ehitatud reisi- ja kaubalaev Vironia, mis on 158 meetrit pikk ja 21,6 meetrit lai. Varem Star Windi`i nime kandnud Vironia mahutab kokku 370 reisijat ning 940 liinimeetrit sõidukeid. Kajutikohti on alusel kokku 56, kiirust suudab laev arendada 18,5 sõlme.

Eesti Päevaleht Online, 15.02.2006

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.