Punasel merel uppunud laeva vrakk on leitud

ETV24 vahendab Egituses 2 nädalat tagasi toimunud tragöödia uurimisel toimunud edusamme.

Egiptuse päästetöötajad on teinud kindlaks Punases meres 3. veebruaril uppunud reisilaeva vraki asukoha ning kavatsevad saata roboti seda filmima ning otsima nn musta kasti.

Al-Salam Boccaccio, mille pardal olnud enam kui 1400 inimesest pääses vaid 388, leiti 90 kilomeetri kaugusel Safaga sadamast 800 meetri sügavuselt, vahendas BBC Egiptuse transpordiminister Mohamed Loutfi Mansouri sõnu.

Mansouri sõnul teevad egiptlased koostööd rahvusvaheliste ekspertidega, et tuua nädalavahetusel üles must kast ja filmida vrakki, et laevahuku põhjuste kohta selgust saada.

Praeguse teabe põhjal arvatakse, et 35 aastat vana laeva hukutas tormise ilmaga puhkenud tulekahju. Väidetavalt oli ka meeskond ignoreerinud evakueerumishoiatusi, kui tuli laeval võimust võttis ning laev kreeni kaldus.

Al-Salam-Boccaccio

3 thoughts to “Punasel merel uppunud laeva vrakk on leitud”

  1. Eks kõik sõltub motivatsioonist nende avastamisel.

    Hei-hei! Nagu isegi võite nüüd aru saada, on mind lisatud Mereblogi autorite sekka, see teeb mulle ainult au. Loodetavasti leian aega et siia rohkesti huvitavat infot edastada.

  2. Jens. Omavahel öeldes: algul ei saa vedama, pärast pidama. Tekib hasart artiklitega ületrumpamisel… Jõudu Sulle kirjutamisel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.