Somaalia piraadid ründasid jälle / New attacks off Somalia coast

Peale laupäevast matkelaeva “Seabourn Spirit” rünnakut tungisid kohalikud piraadid kallale kahele kaubalaevale, mis läbisid sama ala. Üks suur puistlasti laev ja üks ro-ro laev sattusid rünnaku alla. Õnneks suudeti piraatide eest ära sõita. Kokku on alates selle aasta märtsist toimunud Somaalia ranniku ääres 28 rünnakut laevadele. IMB (International Maritime Bureau) direktori asetäitja Jayant Abhyankar kutsub üles selles regioonis asuvaid koalitsiooni laevu tegema patrullsõite Somaalia ranniku lähedal asuvates rahvusvahelistes vetes, et vähendada kuidagigi aktiivseid rünnakuid kauba- ja reisilaevadele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.