SLK hakkab opereerima Arco Vara uut laeva

Soome laevanduskontserni Silja Line tütarettevõte Seawind sõlmis kinnisvarakontserni Arco Vara omanikele kuuluva firmaga Euro Shipping OÜ ropax-tüüpi kaubalaeva Star Wind ostu-müügilepingu. Tehingu väärtust Silja Line ei avalikustanud.OÜ Euro Shipping omanikud on kinnisvaragrupi Arco Vara suuromanikud Richard Tomingas ja Arti Arakas. Laeva hakkab opereerima Saaremaa Laevakompanii uus tütarettevõte, ühe variandina on kaalumisel järgmisel aastal avatav Sillamäe-Kotka laevaliin.

Euro Shippingu juhatuse liige Arti Arakas teatas BNS-le, et varem Tallinna-Helsingi liinil sõitnud Star Windi ostmine on uue ettevõtte esimene investeerimisprojekt ega ole seotud Arco Varaga. Tema sõnul on laevaostu finantseerimisel kasutatud nii omavahendeid kui võõrkapitali.

Laevakompanii juhatuse esimehe Tõnis Rihvki sõnul ei ole veel otsustatud kas uus laev läheb Sillamäe-Kotka liinile. Välistada ei saavat ka mõnda muud, kas olemasolevat või päris uut liini. 1997. aastal Norras ehitatud Star Wind on 158 meetrit pikk ja 21,6 meetrit lai.

saarlane.ee 20.10.2005

Uudisele viitamise eest tänud Mairoldile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.