11 aastat Estoniat / 11 years of Estonia

Täna õhtul võib süüdata küünla kõigi nende mälestuseks, kes ei tulnud tagasi elusalt 11 aastat tagasi Tallinnast väljunud m/l Estonia. 852 inimest jätsid oma elu merel. Kas 11 aastat hiljem, täna, on teada täpselt, mis põhjustas laeva uppumise ja juhul, kui see oli massimõrv, siis kes on selle taga…

Tänasel sümpoosiumil, mis toimus Rahvusraamatukogus ja oli korraldatud Eesti Protsessi Ühingu poolt, toodi publiku ette seni valitsuste poolt rahva eest varjatud videokaadrid sukeldumistest laeva autotekile. Palju esitati fakte, millega lükati ümber mitmed punktid Estonia uppumise uurimiseks moodustatud ühendkomisjoni lõppraportis. Veelgi enam, järeldusi raportis nimetati valedeks ja võltsinguteks. Mitmesõnaga – oli väga põnev päev väga huvitavate inimeste seas.Lootus jääb, et moodustatakse uus rahvusvaheline sõltumatu komisjon ning tuuakse tõde päevavalgele. Või siis jälle mitte… Aastakese 60-70 pärast saame alles teada, miks ja kuidas kõik juhtus.

Kuna aeg surub peale, siis jääb hetkel lugu sellega pooleli. Samuti tuleb pikem vahe sisse blogi kirjutamisel tervislikel põhjustel. Loodetavasti mitte kauaks. Ei hakka haiglablogi pidama nagu parasiil seda sai teha, loen lihtsalt raamatuid…vandenõuteooriatest, laevaõnnetustest ja eneseharimisest :)

Jutta Rabe ja Gregg Bemis
Jutta Rabe & Gregg Bremis
Photo by Dan

One thought to “11 aastat Estoniat / 11 years of Estonia”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.