Toll leidis laeva ventilatsioonišahtist 150 plokki salasigarette

Tollitöötajad avastasid Peterburist Paljassaare sadamasse saabunud laeva külmutusseadmete ruumi ventilatsioonišahtist 150 plokki ehk 30 000 salasigaretti.

Maksu- ja Tolliameti Tallinna tolliinspektuuri töötajad kontrollisid riskianalüüsile tuginedes esmaspäeva öösel Peterbursist Eestisse saabunud metallikoormaga laeva, teatas maksuhalduri esindaja. Kontrolli käigus avastati mustadesse kilekottidesse pakitud salasigaretikastid, mis olid peidetud külmutusseadmete ruumi ventilatsiooniðahti. Kokku avastati 30 tuhat vene päritolu salasigaretti “L & M” punane.

Maksu- ja Tolliameti Tallinna Tolliinspektuuri tollijärelevalve osakonna juhataja Tõnis Kuuse ütles pressiteate vahendusel, et tolliametnikud on täiendanud oma oskusi Suurbritannias Liverpoolis, kus koolitati end laevadel kontrolli läbiviimise osas. “Saadud teadmised võimaldavad tollil veelgi efektiivsemalt läbi vaadata kõiki Eesti liikuvaid laevatüüpe ning avastatada ka väga hästi peidetud salakaupa,” lisas Kuuse.

Kauba laevale toimetamise ja selle peitmise tunnistas üles madrus, kelle suhtes alustati väärteomenetlust. Venemaalt saabunud laevalt avastatas toll 3400 salasigaretti ka 21. aprillil, tookord olid salasigaretid väikseste koguste kaupa eidetud laeva eri ruumidesse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.