Meretund – 14. mai 2005

Laupäevase Meretunni teemad:
  • Tallinn peab 15. mail oma 757. sünnipäeva. Ainuke tõsine tegevus, mis toimub merelinnas Tallinnas sellel päeval, on Merekooli õppelaeva “Juku” sõit Tallinna lahele, et sealt huvilistele linna näidata.
  • Mereteadlased hoiatavad meresõitjaid ja riigijuhte merendusse ükskõikse suhtumise pärast. Soome lahel ja Läänemerel liigub igal ajahetkel ligi 2000 laeva, mille hulgas on ka tankerid. Robert Aps (Tartu Ülikooli Mereinstituudi Meresüsteemide osakonna juhataja)
  • Huvisõitjatele on Veeteede Ameti poolt välja antud Tallinna lahe liiklusskeem. Taivo Kivimäe (Veeteede Ameti hüdrograafia ja navigatsioonimärgistuse osakonna juhataja asetäitja)
  • Lennusadamas, allveelaeval “Lembit” toimub laupäeval pidulik sündmus. 68 aastat tagasi anti Inglismaal laev Eestile üle. Ragnar Kokk (harrastusajaloolane ja “Lembitu”viimase kapteni poeg)
  • Alanud on purjespordi hooaeg. Tallinna “Kalevi” jahtklubi seeriavõistlused toovad merele rekordarv jahte. Jahtkapten Olev Roosma (“Kalevi” jahtklubi ülem)
  • Eesti Mereakadeemia rektori valimistest veelkord. Eelmise nädala saates antud info häälte jagunemise kohta pärines valimiskogu liikmetelt, kuna ajakirjanikke millegipärast ei lastud saali. Valimiskogu esimees ütles eelmisel nädalal, et hääled jagunesid kolme kandidaadi vahel enam-vähem võrdselt. Tänases saates täpsustab Hubert andmeid häälte jagunemise kohta. Selle kohta on võimalik lugeda rohkem infot SIIT. Kas Hubert on minu blogi lugenud…igatahes ka tema arvates oleks “vajalik” osa nõunike kogu liikmeid välja vahetada, et saaks “sobilikult kuuleka valimiskogu” kokku…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.