Eesti Mereakadeemia rektori valimised – vol. 2

Täna toimusid Eesti Mereakadeemia rektori valimised. Tulemus – 0!!!Esimene voor: Jaamu 10 häält, Lember 9 häält, Lips 9 häält. 1 hääl läks kuskile kaotsi.
Teine voor: Jaamu 11 häält, Lember 9 häält, Lips 9 häält.

Seega rektorit ei valitud täna, kuna ükski kandidaat ei saanud vajalikku hulga hääli kokku. Mis nende valimiste juures üllatas? Viljar Jaamu, kes on põhimõtteliselt võõras inimene akadeemias, sai rohkem hääli mõlemas voorus kui teised kandidaadid, kelle nimi on akadeemia seinte vahel kauem kõlanud. Kas tõesti nõukogu või nõunike kogu vajab uut inimest majja, värsket verd? Kas seni tehtud töö on olnud mittemidagitähendav?

Millegipärast jäeti sellel aastal ajakirjanikud uste taha. HTM’i esindaja sõnul olid valimised salajased, seega ei tohtinud keegi kõrvalolijatest saalis kohal olla. Juba selline suhtumine tekitab kahtlusi, et valimistega on midagi korrast ära. Jääme ootama ministeeriumi otsust uute valimiste kohta. Miks pidi Haridus- ja Teadusministeerium enne rektori valimisi tegema muudatusi nõukogu liikmete seas? Kellele see oli kasulik? Lubati, et uued valimised tulevad rohkem produktiivsemad, s.t., et rektor valitakse ära. Kas vajaliku tulemuse saamiseks on vaja veel mõned nõukogu liikmed ära vahetada?

2 thoughts to “Eesti Mereakadeemia rektori valimised – vol. 2”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.