Nädalavahetusel selguvad Lohusalus olümpia- ja noortepurjetamise Eesti meistrid

Sel nädalavahetusel, 14.-16. augustil kogunevad olümpiaklasside Finn, Laser Radial ja RS:X ning noorteklasside Optimist, Zoom8 ja Techno 293 purjetajad Lohusallu, kus toimub EJL Olümpiapurjetamise Eesti Karika regatt Tallinna Jahtklubi Karikavõistlused 2009, mis on ühtlasi Eesti meistrivõistlusteks nimetatud klassidele.

karpak_20090726.jpg

Regatt viiakse läbi Lohusalu sadama lähedasel akvatooriumil, võistlustules on üle 120 purjetaja. Klassid Optimist, Zoom8, Laser Radial, Finn, Techno 293 U15, Techno 293 U17, RS:X U19 ja naised ning RS:X võistlevad nii Eesti Karika arvestuses kui ka Eesti meistrivõistluste arvestuses. Kõigile nimetatud klassidele on Tallinna Jahtklubi Karikavõistlused 2009.a. EJL Olümpiapurjetamise Eesti Karika teiseks etapiks, esimest korda võisteldi sõltuvalt klassist kas 12.-14. juunil Roomassaares või 24.-26. juulil Viimsi valla meistrivõistlustel. Lisaks osaleb regatil klass Laser 4.7, mis võistleb vaid Tallinna Jahtklubi Karikale.

Regati peamisteks favoriitideks on Finn klassis purjetavad Deniss Karpak ja Lauri Väinsalu, kes tõotavad omavahelist põnevat mereduelli, ning RS:X klassis võistlev Johannes Ahun.

Võistluste avamine toimub reedel kell 13 Lohusalu sadamas, purjetajaid on tervitamas Eesti Jahtklubide Liidu juhatuse liige Egon Mats ja Tallinna Jahtklubi kommodoor Margus Mets. Esimese võistlussõidu eelsignaal antakse reedel kell 15, laupäeval ja pühapäeval on sõidud planeeritud algusega kell 11. Kolme võistluspäeva jooksul toimub igas klassis maksimaalselt 8 sõitu, kuid mitte rohkem kui 4 sõitu päevas.

Tallinna Jahtklubi Karikavõistlused korraldab Tallinna Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga.

EJL Olümpiapurjetamise Eesti Karikas koosneb viiest regatist noorte- ja olümpiaklassidele. Eesti Karikas algas 12.-14. juunil Saaremaal toimunud Roomassaare regatiga. Teiseks etapiks oli 24.-26. juulil Pirital aset leidnud Viimsi valla meistrivõistlused, kolmandaks Tallinna Jahtklubi Karikavõistlused Lohusalus 14.-16. augustil. Eelviimane etapp sõidetakse 11.-13. septembril Pärnu Sügisregatil ning viimane 25.-27. septembril Tallinna Nädala regatil. Iga klass võistleb kokku kolmel etapil.

Karikasarja infolehekülg: http://www.puri.ee/web/index.php?lang=et&page_id=1044

Lisainformatsioon:

Eesti Jahtklubide Liit
www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.