Projekt “Erilised purjetajad” viib erivajadustega inimesed homme merele

Merepäevadel jäävad Lennusadama B2 kai äärde homme, laupäeval, ootama juhtkoerad ja tühjad ratastoolid, sest puuetega inimesed lähevad valgete purjede all merele.

Projekti “Erilised purjetajad” korraldaja Külli Haav ütles, et ainulaadset purjetamisprojekti võetakse ette juba teist aastat järjest. “Füüsiline puue pole piiranguks, tuul, lained ja purjed töötavad ühtviisi kõigi jaoks,” lausus projekti algataja Külli Haav. “See on imeline tunne jagada rõõmu ja vabadust, mis merel purjetamisel tekib ja liikuda vee peal põhiolemuselt samal viisil nagu esivanemad tuhandeid aastaid tagasi“.

Abikäe purjede trimmimisel ulatab Rio olümpia 11. koha saavutanud  Ingrid Puusta. Valitsev Eesti meister ja esimese naisena purjelaual Läänemere ületanud Puusta oli hea meelega valmis jagama oma teadmisi ja oskusi, et aidata puuetega inimestel uut spordiala alustada ja proovida.

RS purjetamiskeskuse ja Noblessneri Jahtklubi purjetamiskooli  treenerid annavad esmalt kaldal teadmisi tuuleoludest, paadiehitusest ja lihtsamatest manöövritest merel. Pärast  ABC omandamist saavad inimesed ise purjepaati istuda ning kogenud roolimehe käe all merel käia. Nõuandeid jagab ja parapurjetamise võimalustest räägib Eesti ainus parapurjetaja Anre Nõmme. Surfamist tutvustab olümpiasurfar Ingrid Puusta, kelle Läänemere-ületuse heategevuskampaaniaga projekti jaoks raha koguti.

Parapurjetamine toimub homme, 15. juulil kell 16-19 lennusadama B2 kai juures. Alusteks on nii stiilsed paraolümpiaklassi 2.4mR kui sportlikud RS Quest purjekad, samuti 9-meetrine jaht ja purjelauad.

Võileibadega varustab purjetajaid Mamma ja karastusjooke pakub A.Le Coq, toetavad Eesti Paralümpiakomitee ja FIFH Malmö.

Purjetamise proovipäev toimus sel aastal edukalt ka Pärnu purjetamisnädalal 10. juunil, sarnane üritus on 11. augustil  kl 17 tulemas ka Kuressaare Merepäevadel linna  jahisadamas.

Foto: Külli Haav Parapurjetamise huvilised juunis Pärnu jahtklubis.
Fotosid eelmisest üritusest näeb veebilehel http://goo.gl/ocwGFm

Lisainfo:

Külli Haav
NYCS, parapurjetamise initsiaator
+3725119433
kyllih@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.