Tõnu Tõniste tiim Lennyl sai purjetamise Melges 24 klassi Sloveenia meistrivõistlustel hõbeda

Eesti Jahtklubide Liidu pressiteade, 31.03.2014

M24 ESS2014 Portoroz_Day2_Lenny

Reedest pühapäevani peeti Portorožis purjetamise Melges 24 klassi Sloveenia meistrivõistlused, mis olid ühtlasi ka sama klassi Euroopa karikasarja esimeseks etapiks. Kalev Jahtklubi jaht Lenny koosseisus Tõnu Tõniste, Toomas Tõniste, Maiki Saaring, Tammo Otsasoo ja Andres Rohtla said suurepärase teise koha, olles parim paatkond ka Corinthiani arvestuses ehk mitteprofessionaalsete tiimide hulgas.

Päikesepaiste ja stabiilne tuul olid märksõnadeks võistluse esimesel päeval, mil sai peetud kokku 4 sõitu. Lenny reedesteks tulemusteks kujunesid teine, kolmas, viies ja neljateistkümnes koht ning 24 punktiga asetuti kokkuvõttes neljandale kohale. Liidripositsioonile asus Itaalia jaht Altea Andrea Racchelliga roolis, kelle seeriaks kujunes reedel 3-2-2-2. Teist ja kolmandat kohta hoidsid võrdselt 23 punktiga Itaalia tiim Audi Riccardo Simoneschiga roolis ning kolmekordne Corinthiani maailmameister, norrakate Storm Capital Sail Racing Peder Jahre juhtimisel.

Laupäevased olud olid purjetajatele keerukamad. Hommikul oodati tuule tugevnemist, kuid suhteliselt nõrgaks (läänetuul 1-3 m/s) ja muutlikuks see jäigi, võimaldades pidada kaks sõitu. Kolmandat sõitu küll alustati, kuid tuul vaikis sootuks ja seega tuli võistluspäev lõppenuks lugeda. Pärast kuut peetud sõitu läks halvim tulemus mahaarvamisele. Nii jäi liidripositsiooni 10 punktiga hoidma jaht Altea meeskond, saades laupäeval esimese ja viienda koha. Lenny tiimi neljas ja kolmas koht tõstsid nad 17 punktiga teisele positsioonile. Nelja punkti kaugusele Lennyst jäi Storm Capital Sail Racing võistkond.

Regati viimasel päeval peeti taas suhteliselt nõrgas tuules veel kaks võistlussõitu. Oma uhke seeria kahe võidu ja 12 punktiga lõpetanud jaht Altea tiim krooniti Sloveenia meistriteks. Lenny pühapäevased viies ja seitsmes koht kindlustasid neile 29 punktiga teise koha, olles selle tulemusega ühtlasi ka parim jaht mitteprofessionaalide arvestuses. Kolmanda koha pärast käis tihe rebimine. Laupäevaselt neljandalt kohalt tõusis teise ja kuuenda koha ning 30 punktiga kolmandaks jaht Audi meeskond. Storm Capital Sail Racing jäi kolmandast kohast kahe punkti kaugusele.

„See oli meie esimene regatt pärast kuuekuulist pausi. Võistlesime viimati septembris ja oleme isegi veidi üllatunud, et regatt nii hästi läks. Me tulime siia pigem lihtsalt purjetamist nautima, kuid oma tulemustega paremate kohtade eest võideldes on isu kasvanud,“ sõnasid Tõnu ja Toomas Tõniste.

Lenny tiim on taas võistlustules kolme nädala pärast Ungaris Balatoni ääres. Seal osaletakse 2.-9. maini toimuvatel Melges 24 klassi Euroopa meistrivõistlustel (www.melges24europeans14.com) ja enne seda nii-öelda soojendusregatil.

Tulemused https://www.dropbox.com/s/ovn9onna4393j1a/Results_Final_Melges24_Slovenian_Open_Nationals2014_European_Sailing_Series_Portoroz.pdf

Pildid https://www.flickr.com/photos/melges24slovenia/with/13490569773

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.