Karpak tõusis purjetamise MK etapil kolmandaks

Eesti Jahtklubide Liidu pressiteade, 01.04.2014

Deniss Karpak
Deniss Karpak

Hispaanias Mallorcal käimas oleval purjetamise maailma karika etapil on kahe võistluspäeva kokkuvõttes meie sportlastest kõrgeimal kohal täna väga tublit sõitu teinud Deniss Karpak, kes hoiab ülihead 3. positsiooni. Homme algavates finaalsõitudes jätkavad kuldgruppides lisaks Karpakile Lauri Väinsalu, Karl-Martin Rammo, Kaarel Kruusmägi, Anna Pohlak ja Ingrid Puusta.

„Tänane võistluspäev algas eilsega sarnaselt – tuule puudumisel tuli võistlussõitude algust mitu tundi edasi lükata. Pärastlõunal hakkas kagusuunast puhuma maatuul kiirusega 3-6 m/s, mis oli pagiline ja keerutav, nõudes sportlastelt palju tähelepanelikkust ja keskendumist. Keerulistes oludes saadi pidada kõigile klassidele piisav arv sõite, et homme alustada finaalseeriaga,“ kirjeldas tänast päeva Eesti koondise peatreener Ott Kallas.

Deniss Karpak (Karpak Sailing Team) teenis Finn klassi tänastes võistlussõitudes oma kvalifikatsioonigrupis suurepärased 2., 2. ja 12. koha ning on sellega kerkinud kolmandaks. Samas klassis võistlev Lauri Väinsalu (Rein Ottosoni Purjespordikool) sai 31., 13. ja 15. tulemuse ning paikneb 16. positsioonil. Finnil juhib võistlust prantslane Thomas Le Breton.

Karl-Martin Rammo (ROPK/Tallinna Jahtklubi) sai täna oma Laser Standardi eelsõitude grupis tublid 7. ja 4. koha, kokkuvõttes on sportlane tõusnud 41. positsioonile. Kaarel Kruusmärgi (Saaremaa Merispordi Selts) oli samas klassis 8. ja 27. ning on positsioneerunud 55ndaks. Parimat sõitu on kokkuvõttes seni teinud brasiillane Robert Scheidt.

Ingrid Puusta (Noblessneri Jahtklubi) võttis naiste RS:X klassis päeva esimeses sõidus finiši 16ndana, ülejäänud kahe sõidu tulemused ei ole hetkeseisuga veel avaldatud.

Anna Pohlak (TJK) lõpetas Laser Radial klassi tänase ainsa sõidu oma kvalifikatsioonilaevastikus 10. resultaadiga ning hoiab hetkel 43. positsiooni. Juhtkohal jätkab hollandlanna Marit Bouwmeester.

Klassis 49erFX võistlevad Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp (ROPK) finišeerisid täna oma eelsõitude grupis kahel korral 14. kohaga ning on kokkuvõttes tõusnud 36ndaks. Liidriteks on selles klassis brasiillannad Martine Soffiatti Grael ja Kahena Kunze.

Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik (NYC) said 49er klassi tänases esimeses sõidus valestardi, järgmised aga lõpetasid oma kvalifikatsioonifliidi 31. ja 36. resultaadiga ning on praegu kokku 70. kohal. Esikohal paiknevad hispaanlased Diego Botin ja Pablo Turrado.

MK etapp kestab laupäevani, mil eelsõitude tulemuste põhjal selgunud iga klassi kümme parimat purjetavad medalisõidus.

Trofeo Princesa Sofia nime kandvale regatil võistleb kokku 1130 purjetajat. 2013. aasta kümnest purjetamise olümpiadistsipliini maailmameistrist on kohal üheksa, lisaks neile ka olümpiamedalistid, erinevate klasside maailma tipud ja Rio de Janeiro Olümpiale pürgijad.

Mallorca MK etapi kodulehekülg ja tulemused: http://www.trofeoprincesasofia.org/

ISAF Maailma Karikas koosneb viiest etapist. Sarja avaregatt peeti 12.-19. oktoobril Hiinas Qingdaos. Sellele järgnes 1.-8. detsembril Austraalias Melbourne’is toimunud etapp. Kolmas osavõistlus peeti 25. jaanuarist 1. veebruarini USA-s Miamis. 29. märtsist 5. aprillini Hispaanias Mallorcal peetava võistluse järel lõppeb sari Prantsusmaal Hyeres’is 19.-26. aprillil aset leidva regatiga.

Purjetamise maailma karika kodulehekülg: http://www.sailing.org/worldcup/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.