Saarte Hääl: Selle aasta mereline tegu on Tall Ships Race Regatta

Selle aasta mereline tegu on Tall Ships Race Regatta

KOOSTÖÖS PEITUB JÕUD: Merelise teo auhinda hoiab käes Madis Rallmann, tänukirjad saarlastele Margus Zahharovi käes ootavad veel üleandmist. Foto: Sander Ilvest

Eile kuulutas merekultuuriseltsi Salava eestvedaja Urve Vakker Saaremaa mereliseks teoks 2013 Tall Ships Race Regatta jahtide Saaremaa sadamatesse jõudmise selle aasta suvel.

“Tänavu oli neli nominenti. Suurte purjelaevade regatt kaalus teised üle. See on laia haardega mereline sündmus. Saarlased nägid suuri purjekaid ja purjetajad tutvusid Saaremaaga. Suur tänu Eesti noorte purjeõppeseltsi juhtidele, kes selle regati purjekad saarlastele näha tõid,” rääkis Urve Vakker.

Margus Zahharov purjeõppeseltsi juhatusest, kes ka ise regatil osales, ütles, et seltsi peaeesmärk on õpetada inimestele koostööd. “Saarlased on nii tegusad. See, et te väärtustate tegusid, on suurepärane. Ilma teieta ei oleks me midagi suutnud teha,” ütles Zahharov.

Madis Rallmann seltsi juhatuse liikmena lisas, et seltsi teene oli küll laevade Saaremaale toomine, aga seejuures oli oivaline saarlaste poolne vastuvõtt. Külalised olid rahul ja õnnelikud. Kaid olid rahvarohked. See andis meestele tunde, et nad on suure asjaga hakkama saanud.

“Ühel suurel alusel läks sadamast väljaminekuga planeeritust rohkem aega. Inimesed ootasid kai peal. Eks seal oli natuke sellist rahulolematust. Kui see suur laev Roomassaare sadamast liikuma sai, siis hakkasid inimesed plaksutama. Norras kirjeldasid nad Saaremaalt lahkumist lausa ülivõrdes. See, et rahvas plaksutas, oli nende jaoks väga suur tunnustus,” rääkis Rallmann tagasisidest.

Eesti noorte purjeõppeseltsi juhatuse liikmed andsid oma tänukirjad Kuressaare linnale ja SA-le Saaremaa Arenduskeskus.

Salaval oli see kuues kord ettevõtlikke inimesi merelise teo eest tunnustada.

Meri spaa konverentsisaalis esitleti eile ka värsket trükist “Mereline Saaremaa”.

One thought to “Saarte Hääl: Selle aasta mereline tegu on Tall Ships Race Regatta”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.