Aasta Purjetaja on Karl-Martin Rammo

Eesti Jahtklubide Liit võttis eile õhtul Lennusadamas pidulikult kokku möödunud purjetamishooaja, autasustas Olümpia- ja Avamerepurjetamise Eesti karikasarjade parimaid, jagas välja au- ja teenetemärgid ning kuulutas välja Aasta Purjetaja.

Displaying Karl-Martin Rammo ja Egon Elstein.jpg
Aasta Purjetaja Karl-Martin Rammo ja Eesti Jahtklubide Liidu president Egon Elstein
Foto autor: Hanna Odras

Aasta Purjetajaks nimetati Laser klassi Euroopa meistrivõistlustel 7. koha saavutanud ning ka mitmetel teistel tänavustel rahvusvahelistel suurregattidel väga kõrgeid tulemusi teeninud Karl-Martin Rammo. Aasta Surfariks on RS:X klassi Euroopa meistrivõistluste 16. naine Ingrid Puusta ning Aasta Üllataja tiitliga pärjati nii täiskasvanute kui juunioride rahvusvahelistel tiitlivõistlustel tublit sõitu teinud Anna Pohlakut. Aasta Jääpurjetaja tiitlid kuuluvad Monotüüp XV klassi Euroopa meistrivõistlustel 3. kohale tulnud Vello Jürjole ja Andres Laulile ning Aasta Võistkonna nimetust kannab ORCi Euroopa meistrivõistlustel esikoha saanud jahi Sugar 2 tiim. Aasta Treeneri auhinna pälvis Rammot treeniv Rein Ottoson ja Aasta Võistlusametnikuks nimetati Tallinnas toimunud Finn klassi maailmameistrivõistluste peavõistlusjuht Madis Ausman. Aasta Tegu ongi Finni maailmameistrivõisluste korraldamine Eestis.

Olümpiapurjetamise Eesti Karika noorteklassides oli Optimist paadil hooaja parim Keith Luur, Zoom8 klassis MartinÕunap ning Laser 4.7 paadil Tavo Annus, purjelaual Techno 293 aga alla 15 aastaste seas Karl-Gregor Baumann ja alla 17 aastaste hulgas Keit Järve. Noorte kahepaadiklassides alistasid RS Feval kõik konkurendid Markus Lilienthal ja Daniel Tõevälja ning 29er’il Juuso ja Henri Roihu. Olümpiapaatidest sai Laser Radial klassis esikoha Anna PohlakLaser Standardil Karl-Martin Rammo, Finnil Deniss Karpak, naiste RS:X purjelaual Ingrid Puusta ja kahepaadil 470 Marjaliisa Umb ja Elise Umb. Katamaraanil F-18 läks võit Andres Laulile ja Ain Roosmale. Karikasarja tulemuste põhjal autasustati parima klubina Rein Ottosoni Purjespordikooli.

Avamerepurjetamise Eesti Karika suurimate jahtide ehk ORC I grupis teenis esikoha välja jaht Forte meeskond Tammo Otsasoo juhtimisel, ORC II grupis Aivar Tuulbergi tiim Katariina II-l ning ORC III grupis Risto Riimi roolitav Jazz’i meeskond. Väikseimate jahtide grupis ORC IV oli parim Koit Pautsi käe all seilav jahtlaev Edasi tiim. Melges 24 klassi Eesti edetabeli võidu vormistas jahil Lenny purjetav Tõnu Tõniste paatkond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.