ESS Kalev Jahtklubi hoolitseb purjetajate järelkasvu eest

ESS Kalev Jahtklubi pressiteade, 28.11.2013

Enam kui 500 eraisikust liikmega ESS Kalev Jahtklubi kui mittetulundusühing on suurim jahtklubi Eestis, mille tööd juhib üheksaliikmeline juhatus.

ess kalev jahtklubiEnam kui 500 eraisikust liikmega MTÜ ESS Kalev Jahtklubi on suurim jahtklubi Eestis, mis on aastate jooksul saanud toetust ka Eesti Lootsilt. ESS Kalev Jahtklubil on ainuüksi viimase kahe aasta jooksul olnud enam kui 40 toetajat erinevatelt tegevusaladelt – nende toetus purjetajate kasvulava ehk noorte purjetamise  arendamisel on eriliselt tähtis ja väärtuslik. Kalev Jahtklubi ja selle juures tegutseva ligi 100 õpilasega purjespordikooli toetajate hulgas on terve rida ka merega seotud ettevõtteid. Sarnane toetamispraktika on kestnud aastaid ning see on purjetamise arendamisele ja Eesti kui mereriigi kuvandi tugevdamisele olulise tähtsusega abi.

Kalev Jahtklubi tööd juhib alates 2012.a maikuust üheksaliikmeline juhatuse tänane koosseis, kes endi hulgast valis klubi kommodooriks Kalev Vapperi. Kalev Jahtklubi hindab kõrgelt Kalev Vapperi kui klubi kommodoori panust  nii jahtklubi, purjespordikooli kui ka Eesti purjetamise arengusse. Kalev Jahtklubi ja klubi juhatus avaldavad talle igakülgset toetust – tema ühiskondlik töö ja aktiivsus väärivad kindlasti esiletõstmist. Olnud aastakümneid ka ise aktiivne ja eeskujulik purjetaja, on Kalevi siiras soov olnud vaid toetada ja arendada Eesti purjetamist.

ESS Kalev Jahtklubi põhikirjaline peamine eesmärk on purjetamise propageerimine. Klubi kasvandike ja liikmete hulgas on arvukalt tiitlivõistlustelt medaleid toonud sportlasi. Lisaks tippsportlastele on klubist merepisiku saanud mitmed tublid laevakaptenid ja lootsid. Kalev Jahtklubil omaaegsetel aktivistidel on hindamatud teened Tallinna saamisel 1980.a olümpialinnaks. Suurvõistluste korraldamise traditsiooni ning seeläbi Eesti ja Tallinna tutvustamine on klubi prioriteet ka täna. Kalev Jahtklubi eestvedamisel on Tallinna lahel toimunud 2010. aastal Laser klasside Euroopa meistrivõistlused ja Melges 24 klassi maailmameistrivõistlused, 2013. aastal Finn klassi maailmameistrivõistlused, aastaid on korraldatud Eesti suurimat avamerepurjetamise võistlust – Muhu Väina regatti, lisaks hulgaliselt ka teisi kohaliku ja rahvusvahelise tähtsusega võistlusi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.