Marinetraffic.com uuenes

Üsnagi laialt tuntud laevade jälgimise veebileht Marinetraffic.com uuenes eelmisel nädalal. Veebileht, mis kasutab laevade asukoha kuvamiseks AIS-süsteemi infot, on nüüd ka mobiilseadmetes kasutatav.

Viimane veebilehe uuendus toimus 2007. aastal – tõesti tundus, et veebileht on kauaks ajale jalgu jäänud. Nüüd aga tutvustati juba septembris uuendusi ning nüüd on need ka rakendunud. Uuendustega seoses loodi appid mobiilseadmete jaoks, aga ka veebileht näeb värskem välja.

Lisandunud on ka tuuleinfo.

uus mtraffic

Samuti kaasnes uuendusega ärilise poole osa. Kui tahad jälgida rohkem kui 5 laeva (My Fleet), siis tuleb konto luua ja PRO-paketi eest igakuiselt tasuda. Kui soovid, et toimuks leheinfo automaatne uuendus, on ka selleks vaja end sisse logida. Ka on võimalik lehe jaoks valida eestikeelne osa, aga seni on veel suht väike osa tõlgitud. Muudetud on ka laevade andmete ja fotogalerii ülesehitust.

Samuti on võimalik laeva fotosid kuvada otse kaardil ja näidata, kus foto on tehtud. Kaardil on võimalik kuvada navigatsioonimärkide asukohti ja andmeid, aga eks nendesse tuleb suhtuda kriitiliselt (not for navigation!). Ka koguneb vaikselt infot sadamate kohta. Kuvada saab ka laevade ikoonide juurde kurssi ja palju muud.

Kaardipõhi on samuti uuenenud. Kiirem ja selgem. Eesti külastajad märkavad ka kohe, et laevatee Tallinna ja Helsingi vahel on nüüd õieti tähistatud, enne GMapsi põhjal näidati, et laevad peaks sel liinil sõitma Aegna saare ja Viimsi poolsaare vahelt läbi.

Eks mõnes osas on ebamugavust rohkem tekkinud. Vana lehega on seosed väiksed (nt vana ja uus fotopank ei ühildu laeva info juures) ja nurisetakse rohke reklaami üle. Ka ei ole lihtne kaardi kuvamine oma veebilehel.

Lisaks kõigele avas sait ka oma sotsiaalmeediakanalid. Jagatakse infot nii Facebookis kui ka Twitteris.

Meremeeste naised on muidugi õnnelikud, saavad oma mobiilseadmetes igal ajal oma kallima laeva asukohta jälgida. Kas kallim ka tegelikult just sellel laeval asub, seda päris täpselt veel kindlaks teha ei saa :)

Marinetraffic on globaalne laevade asukoha ja muude andmete kuvamise veebirakendus, millel on kümneid tuhandeid kasutajaid. Igal ajahetkel on lehel võimalik kuvada rohkem kui 50 tuhande laeva värskeid hetkeasukohti üle maailma ja galeriis on üle 850 tuhande foto.

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.