Väikelaevaehitajad osalevad Põhja-Euroopa suurimal paadimessil

Väikelaevaehituse kompetentsikeskuse pressiteade, 22.10.2013

image001.jpgSaaremaa väikelaevaehitajad koos TTÜ Kuressaare kolledži kompetentsikeskusega osalevad oktoobri lõpus ja novembri alguses Hamburgis toimuval Põhja-Euroopa ja Läänemere ühel suurimal paadimessil Hanseboot. Kompetentsikeskus korraldab messil seminari Euroopa väikelaevaehituse sektori väljakutsetest Eesti näitel.

Hansebooti tänavune partnermaa on just Eesti ning ühtekokku osaleb messil 17 ettevõtet nii saarelt kui mandrilt. Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) ühisstendil osalevad Alunaut OÜ, BoatArt OÜ, Flow Boat OÜ, Kasse Paadid OÜ, Lindvart OÜ, Lingalaid OÜ, Marineworld OÜ, Nordtenwest OÜ, Polar Shipyard OÜ, Ridas Yachts & Composites OÜ, Saare Paat AS, Tahe Kayaks OÜ, Paadisildade OÜ, Tarmetec OÜ, Extery OÜ, Brand Manual OÜ, Ulaelu OÜ. Lisaks osalevad messil ka SA Saaremaa Turism ja MTÜ Lääne-Eesti Turism.

„Kui Eesti väikelaevaehituse põhiturg on seni olnud pigem Skandinaavia, siis see on julge vaatamine vana Euroopa poole,“ hindas Eesti väikelaevaehituse liidu juhatuse liige ja Alunaudi tegevjuht Mark Muru siinsete tegijate ühist minekut Hansebootile. Muru sõnul lähevad mõned väikelaevaehitajad Hamburgi juba mitmendat korda, sest ühekordse külastusega kellelegi silma ei jää ja panustada sellesse tuleb järjepidevalt. Mark Muru kinnitusel on Eesti tänavune partnermaaks olek kindlasti rohkem huviliste pilke siinsesse regiooni pööranud. „See paistis silma juba siis, kui Saksamaa ajakirjanikud suvel Saaremaal käisid. Meie paaditööstus tundub neile tegelikult päris muljetavaldav,“ oli Muru rahul.

Väikelaevaehituse kompetentsikeskuse õlul on Hansebooti messil seminari korraldamine, mis kannab nime „Euroopa väikelaevaehituse sektori väljakutsed – näidisriik Eesti“ ning toimub Hamburgis 31. oktoobril. Seminari eesmärk on tutvustada Eesti väikelaevaehitust ja võimalusi üleilmsete trendide kontekstis. Näiteks võtab seminaril sõna Euroopa väikelaevaehitajate ühenduse European Boating Industry president Robert Marx, Saaremaa väikelaevaehitusest ja väikelaevadest räägivad lähemalt Alunaudi tegevjuht Mark Muru ja Saare Paadi tegevjuht Peeter Sääsk. Kohalikust väikelaevaehitusest üldisemalt räägib aga kompetentsikeskuse juhataja Anni Hartikainen. Pärast seminari toimub EASi eestvõttel ka ühisüritus, kus erinevad osapooled kontakte vahetada saavad.

Tänavu 54. korda toimuv Hanseboot on üks mitmekülgsema väljapanekuga paadimesse. Mess toimub 26. oktoobrist 3. novembrini. Mullu külastas seda 80 000 inimest ning kokku osales ligi 650 erinevat eksponenti 25 riigist.

Lähemalt Hansebooti messist: http://hanseboot.de/en/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.