Tallinnas toimub suurejooneline transpordivõrgustiku tulevikukonverents

16. – 18. oktoobrini viibib Tallinnas ligi 1100 transpordijuhti ja -eksperti üle Euroopa, et pidada aru meretranspordi, sadamate ja raudtee arengu üle. Kuuendat korda korraldatakse Euroopa transpordivõrgustikule pühendatud päevad ehk TEN-T (Transpordivõrgustiku arendamise konverents). Euroopa komisjoni ja selle asepresidendi Siim Kallase korraldatav sündmus on sel korral Tallinnas.

TEN-T DAYS 2013

TEN-T on ühtne EL-i sisene transpordivõrgustik, mille perspektiivide üle lähipäevadel arutletakse. TEN-T (Trans-European Transport Network) tähendab üleeuroopalist võrgustikku, kus omavahel on ühendatud maanteed, raudteed, lennuväljad ja siseveeteed. Konverentsist võtab osa transpordiga seotud juhtivspetsialiste kõigist Euroopa riikidest, nende hulgas tosin ministrit.

Arutletakse Rail Balticu, meretranspordi ja sadamate arengute, veeldatud maagaasi (LNG), transpordi ohutuse, laevade väävlidirektiivi, logistika tõhustamise ja palju muu üle. Tullakse kokku ligi kolm aastat kestnud arutlustele kokkuvõtete tegemiseks ja tulevikusuundades kokku leppimiseks.

Üritusel on ka avalikult toimuv osa.

Täna, 16. oktoobril oodatakse kõiki Vanasadamasse, kus Euroopa Komisjoni asepresident Siim Kallas avab üleeuroopaliste transpordikoridoride näituse.

Vanasadama kruiisikail saab külastada ka laevu.

Avatud on infotelgid näitustega, saab teha proovisõitu elektriauto ja samuti vesiniku või maagaasiga sõitvate autodega. Telgid on avatud 16. ja 17. oktoobril kl 9-18 ja 18. oktoobril kl 9-15.

Innovaatilisi liiklusvahendeid saavad huvilised näha ja katsetada veel Nokia kontserdimaja ees.

Lisainfo:

http://www.tentdays2013.eu/EXHIBITION GUIDE

Euroopa meremagistraalide projektid / TEN-T

MKM: Mis on TEN-T?

Transpordisõlmede perspektiividest Tallinna ja Helsingi vahel, Eurokratt: Suur konverents Tallinnas tähistab uut etappi Euroopa transpordi arengus, Lääne Elu: Euroopa ühendamine transpordi kaudu

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.