Rammo tõusis maailma karika etapil kaheksandaks

Eesti Jahtklubide Liidu pressiteade, 02.04.2013

Hispaanias Palmal jätkuval purjetamise maailma karika etapil on meie Laseri purjetaja Karl-Martin Rammo kahe võistluspäeva kokkuvõttes kõrgel kaheksandal kohal.

Palma lahel puhus täna mõõdukas loodetuul kiirusega 6-8 m/s, lubades taaskord läbi viia kavakohased kaks sõitu.

Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK) näitas suurepärast minekut, saades oma kvalifikatsioonigrupis kirja 5nda ja 3nda resultaadi, mis viivad ta üldkokkuvõttes 119 sportlase seas tublile 8ndale positsioonile. Esikohale on Laser Standard klassis kerkinud sakslane Philipp Buhl.

Laser Radial klassis võistlev Anne-Mari Luik (ROPK) teenis teisel võistluspäeval oma fliidis 24nda ja 10nda tulemuse ning tõusis sellega kokkuvõttes 66 naise konkurentsis 33ndaks. Juhtkohalt jätkab britt Alison Young.

Lauri Väinsalu (ROPK) purjetas tänastes võistlussõitudes üle finišiliini 33nda ja 47ndana, millega ta läheb hetkeseisuga 72 Finn klassis seilava mehe hulgas 39ndale kohale. Liidrina püsib prantslane Jonathan Lobert.

Võistluse kvalifikatsiooniseeria koosneb kuuest sõidust. Järgnevasse kuld- ja hõbegrupi sõitude seeriasse võetakse kaasa kvalifikatsiooniseeria lõppkoht. Kuld- ja hõbegrupi seeria sisaldab viite võistlussõitu, millest üks kuulub mahaarvamisele. Regati kolmas etapp moodustub medalisõitude seeriast, kuhu pääsevad kümme paremat, võttes kaasa kuldgrupi seeria punktid. Medalisõitude seerias on kaks sõitu ning need annavad sportlastele topeltpunktid.

Palma MK etapi kodulehekülg ja tulemused: http://www.trofeoprincesasofia.org/

Purjetamise maailma karikas koosneb neljast etapist. Sarja avaregatt peeti 2.-8. detsembril Austraalias Melbourne’is, teine etapp aga 26. jaanuarist 2. veebruarini Miamis. Reede, 6. aprillini vältava Palma regati järel lõppeb sari Prantsusmaal Hyeres’is 20.-27. aprillil toimuva võistlusega.

Purjetamise maailma karika kodulehekülg: http://www.sailing.org/worldcup/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.