Karl-Martin Rammo jätkab Palma maailmakarikal kuldfliidis 9. kohalt

Eesti Jahtklubide Liidu pressiteade, 03.04.2013

Hispaanias peetaval Palma purjetamise maailma karika etapil on Karl-Martin Rammo kvalifikatsiooni järel 9. positsioonil ja võtab homme algavatesse finaalseeria sõitudesse kaasa kvalifikatsiooniseeria 9-nda koha.

Vastupidiselt eelnevatele üsna tuulistele päevadele tuli sportlastel täna hommikul vaiksete olude tõttu pikemalt kaldale jääda. Merele pääses laevastik lõuna paiku, mil Palma lahele saabus kiirusega 3-5 m/s puhunud värske edelatuul.

Laser Standard klassis seilav Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK) lõpetas oma kvalifikatsiooniseeria 5nda ja 11nda resultaadiga ning on kokku 119 mehe hulgas 9. kohal, purjetades seega homme algavates finaalsõitudes kuldses grupis. Juhib sakslane Philipp Buhl.

Anne-Mari Luik (ROPK) lisas täna Laser Radial klassis oma tulemusskoori sõidukohad 25 ja 21 ning paikneb kvalifikatsiooni kokkuvõttes 66 naise konkurentsis 41. positsioonil. Radialil on liidriks britt Alison Young.

Finn klassis alustas Lauri Väinsalu (ROPK) kolmandat võistluspäeva 45. kohaga, millele järgmises sõidus lisandus 17. tulemus. Kokkuvõttes läheb sportlane hetkeseisuga 72 mehe seas 36. positsioonile. Esikohal asetseb britt Giles Scott.

Võistluse kvalifikatsiooniseeria koosnes kuuest sõidust. Homme algavasse kuld- ja hõbegrupi sõitude seeriasse võetakse kaasa kvalifikatsiooniseeria lõppkoht. Kuld- ja hõbegrupi seeria sisaldab viite võistlussõitu, millest üks kuulub mahaarvamisele. Regati kolmas etapp moodustub medalisõitude seeriast, kuhu pääsevad kümme paremat, võttes kaasa kuldgrupi seeria punktid. Medalisõitude seerias on kaks sõitu ning need annavad sportlastele topeltpunktid.

Palma MK etapi kodulehekülg ja tulemused: http://www.trofeoprincesasofia.org/

Purjetamise maailma karikas koosneb neljast etapist. Sarja avaregatt peeti 2.-8. detsembril Austraalias Melbourne’is, teine etapp aga 26. jaanuarist 2. veebruarini Miamis. Reede, 6. aprillini vältava Palma regati järel lõppeb sari Prantsusmaal Hyeres’is 20.-27. aprillil toimuva võistlusega.

Purjetamise maailma karika kodulehekülg: http://www.sailing.org/worldcup/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.