Purjelaevad kutsuvad merele: Tere Kool! Merekool!

Lennusadam tähistab laste kooliminekut ning tarkusepäeva eriüritusega „Tere, kool! Merekool!“ ja tasuta laevasõitudega ajaloolistel purjelaevadel.

Lennusadama tarkusepäeva „Tere, kool! Merekool!“ eriüritusel toimuvad tegevused nii Lennusadama angaarides kui ka välialal. Lisaks teevad ajaloolised purjelaevad Kajsamoor, Blue Sirius ja Hoppet koolialguse kingituse kõigile merehuvilistele lastele – kella 12 ja 16 vahel toimuvad 16 tasuta merereisi, millest saab osa ligi 600 inimest. Laevasõitudel vaadatakse Tallinna siluetti mere poolt ning kuulatakse kaptenite lugusid meresõidust.

„Muuseumina on meil väga selge eesmärk harida inimesi merenduse teemadel ja uue kooliaasta avalöögi anname 1. septembril, kui lisaks angaarides toimuvatele õpitubadele toimuvad tegevused ka õues ja Suurel Tõllul,“ rääkis Meremuuseumi direktor Urmas Dresen. „Mul on tohutult hea meel, et Lennusadamast sõite tegevad purjelaevad lõid meiega samuti kampa ning pakuvad lastele võimalust teha tasuta meresõite,“ lisas ta. „Ei ole paremat viisi merega ja meresõiduga tutvumiseks, kui ise merele minna ning seda veel ajalooliste purjelaevadega!“

Laevareisidele toimub registreerumine 1. septembril alates kella 10 Lennusadama alale sisenedes. Alla 12-aastased lapsed peavad kaasa võtma ühe lapsevanema või teise vastutava täiskasvanu, üle 12-aastased lapsed tulevad pardale iseseisvalt. Angaarides toimuvad laste töötoad kell 12-17 ja tegevused välialal ning Suurel Tõllul kell 12-17.

Aurik-jäämurdja Suur Tõll on 1. septembril lastele avatud tasuta kell 10-19. Eesti Meremuuseumi Paksus Margareetas asuvat põhiekspositsiooni saavad lapsed külastada samuti tasuta kell 10-18. Lennusadama angaarid on sel päeval avatud tavapärastel aegadel kell 10-19, perepilet maksab €15 ja lastepilet €4.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.