Eesti purjetajad võitsid The Tall Ships Races 2012 prestiižikaima auhinna

Eesti Noorte Purjeõppeseltsi egiidi all võistlev purjejaht St. Iv osales sel suvel The Tall Ships Races 2012 avamereregatil ning saavutas kõikidel võistlusetappidel ja kogu võistlusseeria kokkuvõttes teise koha oma võistlusklassis.

Dublinis Iirimaal, kus toimus 25. augustil The Tall Ships Races 2012 lõputseremoonia, anti võistlustel teise koha saavutanud Eesti jahile üle  selle avamereregati prestiižikaim auhind The Friendship Trophy.

The Friendship Trophy’ga tunnustatakse meeskonda ja kaptenit, kes on kogu The Tallships Races laevastiku kaptenite ja meeskondade hinnangul on andnud endast parima üksteisemõistmiseks ja sõbrasuhete loomiseks avamereregatil, kus on esindatud väga paljud riigid ja rahvused.

St. Iv friendship trophy

Purjeõppejaht St. Iv ja Eesti meeskond kapten Margus Zahharovi juhtimisel lahkus Tallinnast 20. juunil ja purjetas Prantsusmaale Saint Malosse, kus algas The Tall Ships Races 2012 esimene võidusõit Portugali pealinna Lissaboni. Edasi purjetati võidu Cadizesse Hispaanias ning viimaks üle Biskaia lahe A Coruñast Iirimaa pealinna Dublinisse, kus lõppes võistlusseeria viimane ja kõige tormisem 530 meremiili pikkune võidusõit. Regati kestel seilati Atlandi ookeanil, Biskaia lahel, Keldi merel ja Iiri merel ning läbiti võisteldes üle 2000 meremiili.

St. Iv meeskond

Pärast The Tall Ships Races 2012 lõppu võistleb Eesti avamerejaht St. Iv  Irish Sea Tall Ships Regattal.

3. septembril 2012 asutakse Liverpoolist koduteele, Tallinnasse on kavas jõuda 19. septembril 2012.

Lisainfo: www.sailtraininginternational.org ja www.facebook.com/sta.estonia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.