Muinastulede öö 2012 – suurim üllataja oli ilm

Muinastulede öö eel oli veebikaardile kõikides maades kokku kantud 530 lõkkekohta! Kaardile märkijad süütasid 700 lõket ja nende andmetel oli mere ääres 21000 osalejat. Kuid arvestades mitmeid fotosid, mis saadetud, on kaardile kantud numbrite hulk vaid jäämäe veepealne osa.

Kuigi mitu nädalat kestnud vihmapäevad tekitasid tunde, et ka augusti viimasel laupäeval ei ole head loota, ometi mitmel pool mere ääres ei tulnud lõkete süütamise ajal piiskagi vihma ja isegi tuul vaikis. Ilmselt on loodusel ja Läänemerel sel päeval meile midagi öelda.

Muinastuled veebikaardil 2012
Muinastuled veebikaardil 2012

Kui võrrelda lõketest teatajate arvu varasemate aastatega, siis sel aastal kokku tuli mõnevõrra vähem teateid kui eelmisel. Näiteks Soomes kanti kaardile tükk maad vähem lõkkekohti kui eelmisel aastal (tänavu 30, eelmisel aastal 163), aga arvatavasti ei leitud me veebilehte lihtsalt üles, eelmisel aastal aitas lõkketeateid seal koguda Turku2011 kultuuripealinna meeskond.

Tilgu muinastulede öö lõke kaugelt
Tilgu muinastulede öö lõke kaugelt

Ka Rootsist ja Leedust tuli teateid tagasihoidlikumalt. Läti üllatas taas suure hulga teadetega – 40! Lisaks tuli mitu eestlaste teadet Norrast, kaks Belgiast, üks Taanist, Ungarist, USA-st ja Austraaliast.

Kuid nagu paljud ütlevad, ei ole numbrid selle ürituse puhul üldse olulised. Vahet tuleb teha vaid, kas oli palju või vähe osalejaid. Eestis oli osalejaid väga palju – 450 lõkketeadet! Kindlasti lisandub lõkkeid veel mõne päeva jooksul peale 25. augustit.

Loe lisa:
Muinastuled.ee
Muinastuled Facebookis
Muinastulede fotod Facebookis
Veel fotosid FB-s
Kajastused Mereblogis
Muinastulede öö kokkuvõte 2011

Mairold

meremees ja sulesepp

2 thoughts to “Muinastulede öö 2012 – suurim üllataja oli ilm”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.