Purjeõppejaht St.Iv purjetab The Tall Ships Races 2012 regatile

20. juunil 2012 kell 18.30 asub Eesti Noorte Purjeõppeseltsi egiidi all purjetav avamerejaht St.Iv Tallinna Lennusadamast teele The Tall Ships Races 2012 õppepurjekate  avamereregatile.

2012. aasta regatt algab Saint Malost Prantsusmaal  ja viib Eesti noored Portugali, Hispaaniasse, Iirimaale.  The Tall Ships Races 2012 regati, mis koosneb kokku kolmest võidusõidust, vahefinišid on Lissabonis, Cadizis, A Coruñas, Dublinis. Et kodutee lühem ja huvitavam tunduks, võisteldakse pärast suure regati lõppu ka The Irish Sea Tall Ships Regattal. Sel suvel purjetab St. Iv  kokku üle 7500 meremiili.

The Tall Ships Races 2012 regatil osalevate purjeõppelaevade ja  -jahtide meeskonnaliikmetena sõidab tänavu suvel merd ligikaudu kaheksa tuhat noort purjetajat,  regatisadamates toimuvatele merefestivalidele oodatakse vähemalt nelja miljonit pealtvaatajat.

Eesti Noorte Purjeõppeseltsil, kes on Eesti esindaja rahvusvahelise purjeõppeorganisatsiooni Sail Training International juures,  on hea meel märkida, et sel suvel saab Eesti lipu all avamerel  seilamise kogemuse erinevatel meresõiduetappidel 40 noort.  Noored purjetajad saavad unikaalse võimaluse purjetada Läänemerel, Põhjamerel ja Atlandi ookeanil, osaletakse külalislahkete sadamalinnade korraldatud kultuuri-  ja spordiüritustel.

Purjejaht St. Iv tõi 2011. aastal koju The Tall Ships Races regati C klassi jahtide üldvõidukarika  ja sel suvel töötatakse selle nimel, et oma tiitlit kaitsta. Kapten Margus Zahharov ja Linda Marie Ormus teevad kaasa kogu 90 päeva kestva meresõidu.

Eesti Noorte Purjeõppeselts ootab kõiki Lennusadamasse Eesti noori purjetajaid teele saatma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.