Deniss Karpak võitis Kieli MK etapi

Viimasel purjetamise MK etapil, Kieler Woche regatil Saksamaal Kiel’is peeti Finn klassile täna medalisõit. Esikohalt medalisõitu läinud Deniss Karpak seilas medalisõidus kindlal võidukursil, tagades sellega endale regati võidu. Maailma Karikasarja üldkokkuvõttes võitis ameeriklane Caleb Paine, Deniss Karpak oli tubli kuues.

Deniss Karpak Finn MM 2012 (Mark Lloyd)
Deniss Karpak Finn MM 2012 (Mark Lloyd)

Deniss Karpak (Karpak Sailing Team) läks medalisõitu kolmepunktise eduga austraallase Brendan Casey ees. Medalisõidus kehtivat topeltpunktisüsteemi arvestades tähendas see, et Deniss võis tänases sõidus üldvõidu kindlustamiseks finišeeruda vahetult Brendan Casey järel, kuid mitte tagapool. Täna puhus Kielis kena purjetuul kiirusega 5 m/s, mis tagas suhteliselt stabiilsed olud kalda lähedal medalisõidu purjetamiseks. Deniss alustas sõitu hästi ja oli esimeses pöördemärgis teisel kohal. Teise pöördemärgi juures läks Deniss liidriks ning hoidis kindlalt edu sõidu lõpuni. Austraallane Brendan Casey ja ameeriklane Caleb Paine lõpetasid sõidu vastavalt kolmanda ja neljandana, säilitades sellega üldarvestuses teise ja kolmanda koha.

Deniss ütles peale tänast sõitu, et ta on oma sõiduga Kielis väga rahul. „Kielis oli üsna raske purjetada, kuna seljataga on pikk intensiivne treening- ja võistlusperiood. Siiski suutsin end hästi häälestada ja terve regati vältel keskendunud olla. Mul on hea meel, et suutsin siin võita ning kinnitada oma oskuste taset. Olen viimase aastaga purjetajana igas mõttes tugevamaks arenenud ja see annab hea tunde olümpiaregatiks valmistumisel“, ütles Deniss.

Lauri Väinsalu (Rein Ottosoni Purjespordikool) lõpetas regati 13nda ning Martti Kinkar (ROPK) 16nda kohaga.

Võistluse kodulehekülg ja tulemused: http://www.kieler-woche.de/english/index.php

Purjetamise maailma karikasarja peetakse tänavu neljandat korda. Sari koosneb seitsmest etapist, millest viis peetakse Euroopas, üks Austraalias ning üks USA-s. Sportlaste jaoks lähevad kokkuvõttes arvesse seitsmest etapist viis paremat tulemust. Sarja avaetapp, Sail Melbourne – The Asia Pacific Regatta peeti 6.-12. novembril Austraalias. Teiseks osavõistluseks olnud Rolex Miami OCR purjetati USA-s 23.-28. jaanuaril. Järgnes Hispaanias Mallorca’l 31. märtsist 7. aprillini kestnud Trofeo Princesa Sofia MAPFRE nimeline võistlus. Neljas etapp oli Semaine Olympique Francaise regatt Prantsusmaal Hyeres’is 20.-27. aprillil ning viies Delta Lloyd regatt Hollandis Medemblikis 23.-27. mail. Eelviimaseks osavõistluseks oli Skandia Sail For Gold Regatta Suurbritannias Weymouth’is 4.-9. juunil ning sari lõppeb Kiel Week regatiga Saksamaal 16.-20. juunil. Maailma Karikale võistlevad ainult olümpiaklassid.

Purjetamise Maailma Karika kodulehekülg: http://www.sailing.org/worldcup/

Eesti Purjetamiskoondist toetavad Tallinna Sadam, Starter, Vopak E.O.S., Marinepool, LTT, Eesti Loots, Matek ja Planestar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.