BLRT Marketex jätkab väikelaevade ehitamist avamere tuuleparkide jaoks

Eesti ettevõte sõlmis Briti ettevõttega lepingu avamere tuuleparke teenindavate laevade ehitamiseks Tallinnas.

Eesti ettevõte BLRT Marketex OÜ, mille peamiseks tegevuseks on suuremõõtmeliste metallkonstruktsioonide tootmine, ja laevade projekteerimisega tegelev Briti ettevõte BMT Nigel Gee Ltd sõlmisid lepingu, mille alusel töötatakse välja ainulaadne avamere tuuleparkide teenindamiseks mõeldud väikelaeva projekt. Väikelaeva pikkuseks on 24 meetrit.

Taoliste väikelaevade ehitust plaanib BLRT Marketex alustada veel sel aastal. Neli esimest neist tellib Briti ettevõte Sure Wind Marine, mis opereerib avamere tuuleparke teenindavaid väikelaevu üle Euroopa. Sellele samale ettevõttele ehitab BLRT Marketex praegu nelja 19,5-meetrist katamaraani.

BLRT Grupi juhatuse esimehe abi avameretööstuse küsimustes Kristina Arutjunova sõnul, taoline koostöö võimaldab arendada Tallinnas aktiivselt alumiiniumist laevade ehitust. “Tihedas koostöös disaineri, tootja ja tellija vahel loome laeva, mis arvestab uudseid disainilahendusi, tarbijate reaalseid vajadusi ning olemasolevaid tootmisvõimsusi. Nii loodame me tõhustada tootmisprotsessi ja pakkuda turule uudset toodet konkurentsivõimelise hinnaga,” – selgitas ta.

“Kaasaegsete katamaraanide tootmise arendamine aitab kindlustada meie kontserni positsiooni Suurbritannia taastuvenergia turul. Sealsesse dünaamiliselt arenevasse turgu, mis on muutumas maailma avamere tuuleenergia keskuseks, on juba investeeritud 5 miljardit, ning enne 2020. aastat kavatsetakse investeerida veel 50 miljardit naela,” – lisas BLRT Grupi juhatuse esimees Fjodor Berman.

BLRT 24m WSV Designed by BMT Nigel Gee
BLRT 24m WSV Designed by BMT Nigel Gee

Taustainfo:
BLRT Marketex
BLRT Marketex on Eesti tööstuskontserni BLRT Grupp AS Tallinnas asuv tütarfirma, mille põhitegevuseks on komplekssete merendusega seonduvate metallkonstruktsioonidel põhinevate projektide teostamine terasest, roostevabast terasest ja alumiiniumist (avamere nafta- ja gaasitööstus, tuulepargid, kalakasvatus, laevaehitus).

BMT Nigel Gee
BMT Nigel Gee asub Suurbritannias. Ettevõttel on suur kogemus jahtide, sõja- ja kaubalaevade disaini valdkonnas ning vastavate konsultatsiooniteenuste osutamises. Ettevõte kuulub BMT Groupi koosseisu.

Sure Wind Marine
Sure Wind Marine on Suurbritannia ettevõte, mis opereerib avamere tuuleparkide teenindamiseks mõeldud laevu kogu Euroopas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.