Lennusadam avab uksed 33-tunnise avapauguga

Lennusadama pressiteade, 27.04.2012

12. mail avatakse külastajatele Eesti Meremuuseumi Lennusadam ja uus muuseum on esimesel nädalavahetusel lahti nii päeval kui öösel.

Vesilennukite angaaride uksed avatakse külastajatele laupäeval, 12. mail kell 10 ja need jäävad avatuks pühapäeva õhtul kella 19ni ehk 33 tunniks järjest. Uut Lennusadama ekspositsiooni saab seega külastada ka laupäeva südaööl.

Meremuuseumi direktori Urmas Dreseni sõnul tahab muuseum avanädalavahetuse jooksul võtta vastu võimalikult palju mereajaloo sõpru, kes on Lennusadama valmimist kaua oodanud. “Esmalt loodame, et öine lahtiolek annab inimestele mõningase valikuvabaduse ning ehk vähendab ka avamistega kaasas käivaid järjekordi,“ selgitas Dresen. „Ja teiseks, kui tihti me ikka enne koitu muuseumis saame käia? Öös on ju omajagu müstikat ning Lennusadama angaarides on seda veelgi rohkem,“ lisas ta.

Muuseum lubab, et hea ilma korral saab Lennusadama avanädalavahetusel näha ka lennukeid. Millised täpselt, jäetakse esialgu üllatuseks.

Koos Lennusadama angaaridega avatakse 12.-13. mail ka Lennusadama korrastatud väliala – piirkond, mis veel mõne aasta eest oli linlastele täielikult suletud. Avanädalavahetusel on sadamas võimalik tutvuda erinevate veesõidukitega, nii Mereväe aluste kui ka ajalooliste laevadega, osa saada mudelite näitusest „Minimaailm 2012“ ning minna laevadega Tallinna lahele. Avaprogramm on üleval Lennusadama kodulehel www.lennusadam.eu ning see täieneb jooksvalt.

Kaks aastat ehitatud Lennusadamast saab üks Euroopa põnevaimaid meremuuseume, mille kolmetasandiline ekspositsioon jutustab lugusid nii vee alt kui vee pealt. Lennusadama väljapanekus on põhirõhk ligi paarisajal suurel eksponaadil, eesotsas legendaarse allveelaevaga Lembit. Muuseum paikneb 1916.-1917. aastatel rajatud unikaalsetes vesilennukite angaarides, mille võimsad raudbetoon koorikuga kuplid olid toona maailma suurimad.

Muuseum on alates 12. maist avatud iga päev kell 10-19, riigipühadel kell 11-17. Lennusadama väliala on suveperioodil jalutajatele avatud õhtuti kella 22ni.

Lennusadam on osa Eesti Meremuuseumist, mille põhiekspositsioon jääb avatuks Paksu Margareeta suurtükitorni, mis on alates mai algusest ja kogu suveperioodi avatud iga päev kell 10-18.

Lennusadama ehitust, ekspositsiooni rajamist ning turundustegevusi kaasrahastati Euroopa Regionaalarengu Fondist meetme “Üleriigilise tähtsusega kultuuri- ja turismiobjektide väljaarendamine” raames.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.