BLRT Grupp jätkab põhjasüvendustöid teostavate aluste moderniseerimist ning remonti

BLRT pressiteade, 17.04.2012

BLRT Gruppi kuuluv Western Shiprepair ning põhjasüvendustöödega tegelev hollandi ettevõte Van Oord jätkavad koostööd aluste moderniseerimises ning remondis.

Western ShiprepairSel nädalal planeerib Leedu laevaremondiettevõte Western Shiprepair Hollandi ettevõtte Van Oord rippekskavaator-põhjasüvendajal Goliath moderniseerimistööde ning punkrilaeval Jan Leeghwater remonditööde lõpuleviimist. Kokku on Western Shiprepair viimase kolme kuu jooksul remontinud viis hollandi ettevõtte alust.

Põhjasüvendustöödeks ettenähtud põhjasüvendaja Goliathi toimetas Klaipeda sadamasse unikaalse konstruktsiooniga alus Rolldock sun. 2008. aastal ehitatud põhjasüvendaja Goliath moderniseerimise viis läbi Western Shiprepair, mille tulemusena sai maailma suurimate põhjasüvendajate hulka kuuluv alus endale laiema ning pikema korpuse. 66,85-meetrisel põhjasüvendajal Goliath monteeriti kokku ligi 250 tonni teraskonstruktsioone, teostati tugikonstruktsioonide ning nende sees paiknevate hüdraulikasüsteemide remonditööd, vahetati välja osa torustikusüsteemist, remonditi ekskavaator, teostati värvimistööd.

Dredger Goliath I
Dredger Goliath I

Western Shipyardi tegevjuhi Arnoldas Šileika sõnul on ettevõte kõigi viie projekti teostamise käigus saanud hindamatu väärtusega kogemuse. „Meie spetsialistid on taas tõestanud oma professionaalsust, töös ei tekkinud viivitusi detailide hangetes, kõik jooksvad probleemid lahendati kiiresti ning professionaalselt, peale selle oli hollandlaste ettevalmistus remondiks ideaalne,“ rõhutas Arnoldas Šileika.

Ettevõtte Van Oord esindajad omalt poolt on rahul Vakarų laivų gamykla ettevõttegrupi tööde kvaliteedi, tähtaegadest kinnipidamise ning tööde teostamise operatiivsusega. Ülikõrged tööohutus- ning ettevõttekultuuri nõuded, keeruline inseneritehnika, spetsiifiline varustus – kõik see oleks võinud mõjutada projekti sujuva teostamise kulgu. Kuid koos Van Oord spetsialistidega organiseeriti ning teostati kõik tööd ettenähtud moel.

Van Oord aluste remont- ja moderniseerimistöödesse kaasati ka teised Western Shipyard ettevõtted.

Tänaseks päevaks on lõpule jõudnud ka standardsed remonditööd punkrilaeval Jan Blanken. Plaanide kohaselt jäävad Jan Blanken, Jan Leeghwater ning Goliath Klaipeda sadamasse, et teostada siin pinnasüvendustöid.

Dredger Goliath II
Dredger Goliath II

Western Shiprepair (Leedu, Klaipeda) on Baltimaade suurimaid laevaremondiettevõtteid. Ööpäeva- ning aastaringselt remonditeenuseid pakkuvale ettevõttele kuulub 5 ujuvdokki ning kaasaegne jäävaba sadam. Kõik tööd teostatakse vastavalt IACS standarditele. Western Shiprepair on üks Western Shipyardi 23-st erineva spetsialiseerumisega tütarettevõttest. Western Shipyardis töötab 1850 spetsialisti ning ettevõte kuulub tööstuskontserni BLRT Grupp (Eesti, Tallinn), mis ühendab mitu laevatehast Leedus (Western Shipyard ja Western Baltija Shipbuilding), Eestis (Tallinn Shipyard), Soomes (Turku Repair Yard) ning Norras (Fiskerstrand BLRT). Tehaste spetsialistid pakuvad kõiki laevadega seotud teenuseid – disain, inseneritööd, ehitus, moderniseerimine, remont, utiliseerimine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.