Logistikaklastri esitatud koostööprojekt pälvis Aasta Logistikateo peaauhinna

Logistikaklastri pressiteade, 22.12.2011

Konkursi Aasta Logistikategu 2011 Suure Auhinna pälvis Eesti Logistikaklastri poolt esitatud kruiisilaevade pööringu väljatöötamine ning edukas teostus Tallinna Sadama, Tallinna Lennujaama ja CF&S Estonia koostöös.

Klastri nimel Suure Auhinna vastu võtnud Andres Valgeristi sõnul on tegemist ilmeka näitega klastrikoostööst, kus asju ühiselt ajades saavutatakse üksikutele ettevõtetele üle jõu käivad eesmärgid.

Logistikateo eesmärk oli teha Tallinnast Läänemere kruiiside algus- ja lõpp-punkt, tuues Eestisse rohkem pööringuturiste, kelle teenindamine on keskmisest suurema kasumlikkusega nii kaubandus-, turismi- kui ka transpordisektorile. Tallinnas toimus pööring 5 korda, mille käigus teenindati 7204 kruiisireisijat.

Pööringu kogukäive on tavakülastustest 2,3 korda suurem (kruiisifirma ostud ettevõtetelt, reisijate kulutused linnas) ning 3,6 korda suurem kui võrrelda ainult kruiisifirma oste ettevõtetelt (sadama-, lootsi-, lennujaama- ja veeteedeameti maksud, transport, ekskursioonid, pagasikäitlus, agenteerimistasud, laevavarustamine jms). Tänu edukale tööle käesoleval aastal, on 2012 aastal Tallinnasse oodata kuni 20 000 pööringuturisti. Pööringu läbiviijad olid Eesti Logistikaklastris koostööd tegevad Tallinna Sadam, Tallinna Lennujaam ja CF&S Estonia, kes tegeles laevade agenteerimise ja reisijate pagasi veoga.

Kaks võrdse kaaluga Auhinda läksid Eesti Raudteele Koidula raudtee piirijaama avamise eest ning Girfile elektroonilise piiriületussüsteemi GoSwift väljatöötamise eest koostöös Siseministeeriumi ja ERAA-ga.

Väljakujunenud traditsiooni kohaselt valitakse igal sügisel aasta parim logistikasaavutus. Tänavu juba 10. korda toimunud konkursi Aasta Logistikategu eesmärgiks on tunnustada oma tööle pühendunud logistikajuhtide poolt saavutatud edu organisatsioonile püstitatud eesmärkideni jõudmisel. Sel aastal laekus konkursile 12 logistikategu. Oma projektid esitasid 3Selli, Eesti Logistikaklaster, Eesti Post, Eesti Raudtee, Farm Plant Eesti, Girf, Lux Express, Pakendimeister, SEBE, Sillamäe Sadam, Tartu Linnavalitsus koostöös Sebega ja Viru Keemia Grupp. Logistikategusid hinnati nii kaheksaliikmelise źürii, kui Eesti logistikaavalikkuse poolt hääletamise teel. Sealjuures oli źürii otsusel 50% ning avalikkuse hinnangutel 50% osakaal. Võitja selgus kaalutud häälte summeerimisel. Źürii koosseisu kuuluvad Äripäeva logistikaajakirjanikud ning viis PROLOG-i juhatuse liiget.

Varasematel aastatel on Suure Auhinna pälvinud DPD Eesti, SmartPOST, Magnum Logistics, A Le Coq, Lextrans/Autologistika, Sillamäe Sadam, DFDS Transport (praegune DSV), Schenker ja Telema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.