Läti uuendab oma militaarlaevastikku

Selle aasta kevadel peeti Lätis uue patrulllaeva ristsed. Laev ehitati Abeking & Rasmussen laevatehases, Lemwerderis Saksamaal. Laeva nimi on Skrunda.

Foto: Abeking & Rasmussen
Foto: Abeking & Rasmussen

Vana laevastik vahetatakse välja SWATH-laevade ehk kaksujuklaevade vastu. Patrulllaevade hulgas on sellist tüüpi laev maailmas esimene. Läti kavatseb lisaks sellele laevale veel 4 ehitada ja järgmised neist koostöös sakslastega Riia laevatehases.

The first patrol vessel “Skrunda” was started to built in September of 2009, in Germany, and it is planned to release for Latvia in April of 2011. The second patrol vessel “Cēsis” was started to build in Germany in the end of May 2010.
The term of issuance is February 2012, but the patrol vessel “Viesīte”, which is being built in Latvia, will be done by August of 2012. One patrol vessel for Latvian Navy costs EUR 11 million (7,7 million LVL). The width of vessel will be 13 meters; the length is going to be 25 meters, draft of ship – 2, 7 meter, speed – 20 knots, the engine capacity – 1600 kilowatts, the material – aluminium.

Kommentaariks vaid niipalju, et meil plaanitakse ka mereväe laevastiku laiendamist – ühendades piirivalvelaevastikuga. Ja lisaks on tähelepanuväärne, kui lai oli Läti meedia huvi Skrunda vastu juba ehitusfaasis.

Sakslaste laevatehase jaoks on Skrunda nende kaheteistkümnes kaksujuklaev, järgmisel aastal valmib ka Veeteede Ameti sama tüüpi laev. Läti laevatehas ehitab ka Eesti uut reostustõrjelaeva.

Miks on Swath-laev parem tavalaevast, seda vaata siit.

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.