Peeter Sääsk valiti Euroopa väikelaevanduse erialaliitude esindusorganisatsiooni juhatusse

Septembri alguses jäi ajapuudusel kajastamata üks oluline uudis väikelaevaehituse vallast. Nimelt avaldas Eesti Väikelaevaehituse Liit huvitava pressiteate. Loe edasi…

Eesti Väikelaevaehituse Liidu pressiteade, 07.09.2011

Juunis valiti Euroopa väikelaevanduse erialaliite esindava organisatsiooni European Boating Industry (EBI) juhatusse Peeter Sääsk, kes on Saare Paadi tegevjuht ja Eesti Väikelaevaehituse Liidu juhatuse liige. Samuti esitles EBI vastvalminud lühifilmi, mis tutvustab organisatsiooni tegevust Brüsselis.

European Boating Industry on loodud 2009. aastal eesmärgiga esindada väikelaevaehituse, sadamate ja mereturismiga seotud tööstuse huve Euroopa tasandil. 2011. aasta alguses liitus ühendusega ka Eesti Väikelaevaehituse Liit ja praeguseks kuulub EBI-sse 19 Euroopa väikelaevaehituse erialaliitu.

EBI peamisteks töösuundadeks on Euroopa väikelaevandust mõjutavate regulatsioonide ühtlustamine ja vastavas seadusloomes osalemine, oskusteabe ja tööjõu arendamine ning mereharrastuste populariseerimine.

Sääse sõnul on rahvusvaheline koostöö Eesti väikelaevaehituse arengu seisukohalt elementaarne ja strateegiliselt oluline: “Ühelt poolt vajame me infot väikelaevandust potentsiaalselt mõjutavate Euroopa tasandi otsuste kohta – teiselt poolt saame me vaid koostöö kaudu nende otsuste juures kaasa rääkida.”

EBI töö ja eesmärkide kohta saab lähema ülevaate lühifilmist, mis selgitab Euroopa Liidu regulatsioonide mõju väikelaevandusele ja EBI tegevust Brüsselis. Video sisaldab lühiintervjuusid EBI juhatuse liikmete ja Euroopa Parlamendi esindajatega ning on varustatud eestikeelsete subtiitritega.

Link EBI tegevust tutvustavale videole:
http://smallcraft.ee/video/vidPlayer.html

Rohkem EBI uue juhatuse liikmetest:
http://www.europeanboatingindustry.eu/about-us/about-us-council.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.