Pärnu ja Liivi lahele varujäämurdja riigihanke võitis AS PKL

Veeteede Ameti pressiteade, 5. oktoober 2011

2011/2012. aasta jäämurdehooajaks Pärnu ja Liivi lahele varujäämurdja prahtimise riigihanke edukaks pakkujaks tunnistati AS PKL. Pakkumuse esitasid kaks firmat: OÜ Alfons Hakans ja AS PKL.

pkl puksiirid
PKL vedurlaevad Tallinna Merepäevade ajal 2010. aastal | Foto: Dan Heering

AS PKL pakkumuse jäämurdja prahiraha suurus ühe ööpäeva eest on 7400 eurot (ilma käibemaksuta). Pakkuja ei nõudnud valmisoleku- ega mobilisatsioonitasu, varujäämurdja eest hakatakse tasuma alles siis, kui laev reaalselt tööle hakkab. Jäämurdetööde tegelik kogumaksumus kujuneb vastavalt laeva tööl oldud päevadele; lisandub kütusekulu, mis sõltub sadamat külastavate laevade arvust ja jääoludest.

Tavapäraselt on Pärnu ja Liivi lahele jäämurdetöid planeeritud tegema Veeteede Ameti mitmeotstarbeline laev EVA-316. Varujäämurdja broneeritakse asenduslaevaks ettenägematute olukordade puhuks, mil EVA-316 vajab asendamist seoses teiste eriotstarbeliste ülesannetega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.