Rammo lõpetas Londoni olümpia testvõistluse 20. kohaga

Karl-Martin Rammo WIPR2011
Karl-Martin Rammo Weymouth and Portland International Regatta'l märki võtmas | Ott Kallas

Suurbritannias toimuval 2012 Londoni OM purjetamise testvõistlusel, Weymouth and Portland International Regatta’l sai Rammo 20. ja Pohlak 36. lõppkoha, võistlust jätkavad aga Karpak 6. ning Haavel ja Kivistik 22. kohalt.

Laser klassidele sai täna läbi kümnest võistlussõidust koosnenud avaseeria, mis selgitas välja 10 parimat paati, kes pääsevad reedel toimuvasse topeltpunktid andvasse medalisõitu. Eesti Laseri purjetajad paraku kümne tugevama hulka ei jõudnud.

Laser Standardil sulges Karl-Martin Rammo (Rein Ottosoni Purjespordikool/Tallinna Jahtklubi) oma tulemusseeria kohtadega 11 ja 23 ning lõpetas Eel-Olümpia 56 mehe konkurentsis 20. kohaga. Avaseeria kümnest sõidust kahes õnnestus Rammol finišiliin ületada ka esikümnes – 4nda ja 10nda kohaga. Medalisõidu eel on liidripositsioonil uus-meremaalane Andrew Murdoch.

Laser Radialil oli Anna Pohlaku (Tallinna Jahtklubi) eelviimase võistlussõidu kohaks 41, viimases ta aga ei finišeerinud ning Pohlaku lõpptulemuseks jäi 49 naise seas 36. koht. Võistluse parimaks resultaadiks oli Pohlakule kaheksanda võistlussõidu 11. tulemus. Võidu on vormistanud juba medalisõidu eel hollandlanna Marit Bouwmeester, omades 32 punkti suurust ületamatut edumaad teist kohta hoidva belglanna Evi Van Acker’i ees.

Deniss Karpak (SK Karpak Sailing Team) teenis täna Finnil purjetava 27 mehe hulgas üsna tugevas tuules välja 9nda ja 8nda sõidutulemuse. Sportlane on sellega paari koha võrra langenud ja paikneb hetkeseisuga 6. positsioonil, kuid punktivahe 5. ja 4. kohaga on väike. Esikohta hoiab britt Ben Ainslie.

Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik (Noblessneri Jahtklubi) said kirja 19nda koha ning mittefinišeerimise ja on langenud 24 meeskonna seas 22. positsioonile. Juhivad taas austraallased Nathan Outteridge ning Iain Jensen.

Finn ja 49er klassid lõpetavad avaseeria homme ning nende medalisõit leiab aset laupäeval.

2012. aasta olümpiaregati asupaigas, Weymouthis ja Portlandis toimuval võistlusel purjetavad kõik olümpiaklassid ning vastavalt Olümpiamängude reeglile pääseb igas distsipliinis riigi kohta võistlema vaid üks sportlane. Eel-Olümpia võimaldab ühelt poolt sportlastel ning treeneritel tutvuda võistluspaiga ning sealsete tingimustega ning teiselt poolt saavad olümpiaregati korraldajad testida süsteeme, protseduure, varustust ning teisi tehnilisi aspekte, et tagada aasta pärast aset leidva OM-regati läbiviimise kõrge standard.

Võistluse kodulehekülg ja tulemused: http://www.sailing.org/london2012/2011-test-event.php

Eesti Purjetamiskoondist toetavad Starter, Tallinna Sadam, Vopak E.O.S., LHV pank, Marinepool, Matek, Pepsi ja Eesti Loots.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.