Regati TSR2011 rändkarikas Angela Cup on taas eestlaste valduses

Eesti purjekas St. Iv võitis suurel avamereregatil The Tall Ships Races oma klassis esimese koha. Regati rändkarikas Angela Cup kiireimale C-klassi avamerejahile on nüüd Eesti jahi pardal.

St Iv ette trügimas, foto TSR2011, 4. juuli
St Iv ette trügimas, foto TSR2011, 4. juuli

Eesti Noorte Purjeõppeseltsi “STA Estonia” egiidi all seilav purjejaht St. Iv saavutas avamereregati The Tall Ships Races 2011 kõikide võidusõitude kokkuvõttes võidu oma võistlusklassis ja võitis ka regati kolmanda võidusõidu Stavangerist (Norra) Halmstadi (Rootsi). Kõikide võistlusklasside üldarvestuses saadi teine koht.

Võidukarikas ja autasu anti St. Ivi meeskonnale üle 6. augustil 2011 Halmstadi linna peaväljakul toimunud autasustamistseremoonial.

St. Ivi meeskond, kaptenite Margus Zahharov’i ja Helen Ormus’e juhtimisel, esindas väärikalt Eestit Euroopa suurte mereriikide seas, hoides kõrgel Eesti lippu!

The Tall Ships Races on traditsiooniline purjelaevade regatt, mis toimub igal aastal Euroopa vetes ja kus osalevad alati ka maailma suurimad purjelaevad. Sel aastal toimus regatt Iiri merel, Atlandi ookeanis ja Põhjamerel. Võistluste käigus läbiti üle 1500 meremiili. Regatil osales kokku üle seitsmekümne aluse 13 riigist.

Halmstadist purjetab St. Iv The Culture 2011 Tall Ships Regatta võidusõidule Leedu sadamalinnast Klaipedast Euroopa Kultuuripealinna Turusse Soomes. Turust asutakse koduteele, et jõuda Tallinnasse 31. augustil 2011.

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.