Eesti ettevõte Elme TKS saab kaasa lüüa avamereprojektides

7. juulil andis BLRT Grupp välja huvitava pressiteate. Kahjuks jäi see ajapuudusel Mereblogis kajastamata. Parandan selle vea.

Eesti ettevõttele Elme TKS anti välja sertifikaat, mis annab õiguse avameretoodete ja -seadmete metallikonstruktsioonide mittepurustava kontrolli teostamiseks.

Elme TKSElme TKS juhatuse liikme Igor Novosjolovi sõnul tehti sertifikaadi saamiseks palju tööd, et täita erinõuded, mida näevad ette Det Norske Veritas’e  standardid avameretoodete mittepurustava kontrolli osas. Ettevalmistöö käigus tuli välja töötada vajalik tehniline dokumentatsioon, aruandevormid, suhtlemisprotseduurid võtmeklientidega, osta sisse vajalikud seadmed ja koolitada täiendavalt töötajaid. „Saadud sertifikaat on kõrgeim hinne meie spetsialistide professionaalsusele ja parim võimalus ettevõtte edasiseks arenguks,“ rõhutas ta.

DNV certificateSelle sertifikaadi saamine on kontserni BLRT Grupp avameretoodete turu vallutamise üldstrateegia jätk. „Elme TKS on ainus ettevõte Baltimaades, kellele on välja antud niisugune sertifikaat. Avamereturu areng annab lootuse, et meie ettevõttesse tuleb tööd veel juurdegi. Tähtis on see, et saadud sertifikaat võimaldab sellel turul tugevdada ka kogu kontserni positsiooni,“ ütles Igor Novosjolov. „Nüüd saavad kliendid, kes tellivad kontsernilt seadmeid ja konstruktsioone näiteks meretuuleparkide või mere nafta- ja gaasimaardlate jaoks, olla igati kindlad, et need on toodetud vastavalt rahvusvahelistele standarditele.“

10-aastase töökogemusega ELME TKS on kontserni BLRT Grupp üks tütarettevõtetest,  kelle spetsiifikaks on tööstusprotsesside ja materjalide üle kontrolli teostamine laevaehituse ja -remondi, masinaehituse, eriotstarbeliste metallkonstruktsioonide valmistamise vallas. Ettevõtte laborid on akrediteeritud Eesti Akrediteerimiskeskuse poolt ja on tunnustatud Venemaa Laevandusregistri poolt. Lloyd´s Register Quality Assurance sertifitseeris ELME TKS-i kvaliteedijuhtimis- ja keskkonnajuhtimissüsteemi vastavalt standarditele EN ISO 9001:2000 ja EN ISO 14001:2004.

Det Norske Veritas on rahvusvaheline klassifikatsiooniühing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.