Eesti võitis purjetamise Finn klassi MM-i 2013 korraldusõiguse

Eesti Jahtklubide Liidu pressiteade, 08.07.2011

Neljapäeva õhtul Helsingis peetud Rahvusvahelise Finn Klassi Liidu aastakoosoleku otsusega toimuvad 2013. aasta Finn-klassi maailmameistrivõistlused Tallinnas.

MM-i soovisid korraldada veel Venemaa linn St Peterburg ja Hispaania linn Valencia.

Eesti Finn Klassi Liitu esindanud Ants Väinsalu sõnul tunti Tallinna kandidatuuri suhtes suurt huvi. „Meie kasuks rääkisid kindlasti korralik läbimõeldud esitlus, viimase aastakümne jooksul siin edukalt läbiviidud tiitlivõistluste ajalugu ning looduslikult väga head purjetamistingimused. Meil on väga väike tõenäosus tuulevaikuse päevadele ja tormidele ning teiste ekstreemsete olude esinemisele ehk siis väga suur tõenäosus, et iga päev saab heades tingimustes purjetada,“ rääkis Väinsalu.

Finn klassi 2013. aasta MM-i korraldab Eesti Finn Klassi Liit koostöös Eesti Jahtklubide Liidu ja ESS Kalev Jahtklubiga. Tiitlivõistluste regatt peetakse plaanide kohaselt Tallinnas Pirital.

Eesti Finn-koondise esinumber Deniss Karpak rõõmustas uudise üle kogu südamest. “MM-i toimumine Tallinnas on tähtis igale Eesti Finn-purjetajale ja üldse kogu Eesti purjetamisele tervikuna. Arvan, et Finn-i MM võiks tegelikult olla väga suur sündmus kogu Eesti rahvale. Nii väike riik ja teeb nii palju maailma purjetamises – tunnen, et on suur au olla eestlane,“ rääkis Karpak otsusest kuuldes.

Karpak avaldas heameelt, et saab Tallinna lahel rahvusvahelistel tiitlivõistlustel osaleda. „Eriti rõõmus olen seetõttu, et eelmisel aastal siinsamas peetud Laser klasside EM-ist ma ju osa võtta ei saanud, sest olin siis juba Finni mees… Võistluste kuupäeva veel ei tea, aga loodan, et tuleb hea võistlus – hea tuulega ja päikesega. Eks kodus on alati raskem võistelda, kuna ootused on tavapärasest kõrgemal, ning MMil seda enam, aga loodan, et saan sellega hästi hakkama. Finn MM Tallinnas – hurraa!” rõõmustas Karpak.

Finn on tänastest olümpiaklassidest kõige kauem olümpiaprogrammi kuulunud – juba aastast 1952. Eestil on Finn-purjetamisega tugevad seosed. Koondise esinumber Deniss Karpak, kes läks Finn klassi üle 2008. aastal, kuulub maailma paremikku. Maailmaedetabeli esiotsast leiab teisegi eestlase – hetkeseisuga 37. kohal asub Lauri Väinsalu. Varasemalt on tallinlane Aleksander Tsutselov võitnud Finn-klassis 1960. aastal Rooma olümpial hõbemedali.

Finn klassi maailmameistrivõistlusi on Eesti võõrustanud ka kord varem, 1994. aastal Pärnus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.