Karpak võitis Kielis medalisõidu ja lõpetas regati 4. kohaga

Deniss KarpakSaksamaal Kielis lõppes täna Rahvusvahelise Purjetamisliidu ISAF Maailma Karika viimane, seitsmes etapp Kieler Woche. Deniss Karpak võitis tänase medalisõidu, kuid konkurentide hea esinemine ei lubanud tõusta kokkuvõttes esikolmikusse.

Finnil oli täna parim meie purjetaja Deniss Karpak (Karpak Sailing Team), kes võitis pingelise medalisõidu. Regati üldvõidu noppis britt Edward Wright.

470 klassis seilasid õed Marjaliisa ja Elise Umb (PSS Maru) tänases medalisõidus end 9. kohale ja lõpetasid regati kokkuvõttes 8. kohaga. Kieli regati võitsid ameeriklannad Erin Maxwell ja Isabelle Farrar.

Teiste eesti purjetajate tulemused:
Finn – Lauri Väinsalu (ROPK) 16. koht
Laser – Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK) 17. koht
             Argo Vooremaa (KJK) 22. koht
RS:X naised – Ingrid Puusta (NYC) 11. koht
RS:X mehed – Johannes Ahun (NYC) 17. koht
                         Henri Kaar (Team Extreme) 20. koht
                         Kevin Jakobson (NYC) 22. koht
                         Roland Mik (ROPK) 38. koht
49er – Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik (NYC) 26. koht
Laser Radial – Anne-Mari Luik (ROPK) 23. koht

Regati kodulehekülg ja tulemused: http://www.kieler-woche.de/eng/englishdefault.php

Purjetamise maailmakarikasarja peetakse tänavu kolmandat korda. Sari koosneb seitsmest etapist, millest viis peetakse Euroopas, üks Austraalias ning üks USA-s. Sportlaste jaoks lähevad kokkuvõttes arvesse seitsmest etapist viis paremat tulemust. Avaetapp sõideti 12.-18. detsembril Austraalias Sail Melbourne – The Asia Pacific Regatta’l, misjärel võisteldi juba USA-s Rolex Miami OCR regatil 23.-29. jaanuaril.  2.-9. aprillil leidis Hispaanias Palma de Mallorcal aset sarja esimene Euroopa osavõistlus: Trofeo S.A.R. Princesa Sofia – MAPFRE regatt. 22.-29. aprillil seilati Prantsusmaal Hyeres’is Semaine Olympique Francaise regatil ning 24.-29. mail Hollandis Medemblikis Delta Lloyd regatil. 5.-11. juunil toimus Suurbritannias Weymouthis ja Portlandis Skandia Sail For Gold Regatta, viimane osavõistlus aga on Kieler Woche Saksamaal 18.-22. juunil. Maailma Karikale võistlevad ainult olümpiaklassid.

Purjetamise Maailma Karika kodulehekülg: http://www.sailing.org/worldcup/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.