Eesti võiks olla Kasahstani merevärav maailma

Eesti Logistikaklastri pressiteade, 14.02.2011

Eesti logistikaettevõtjad tutvustasid täna, 14.veebruaril Astanas Eesti-Kasahstani Ärifoorumil kasahhidele koostöövõimalusi. Ärifoorumi avanud majandus- ja kommunikatsiooniministri Juhan Partsi sõnul võiks Eesti kujuneda Kasahstani jaoks maailma mereväravaks.

Eesti Logistikaklastri juht Urmas Kõiv lisas, et Eestil on selleks arvestatavad eelised tänu sügavatele sadamatele. „Kasahhid, kes veavad suuri kaubakoguseid, on huvitatud keskmiselt 100 000 tonniste laevapartiide müümisest, mis eeldab sügavate sadamate olemasolu,“ selgitas Kõiv.

Võrreldes konkureerivate transpordikoridoridega suudab Eesti pakkuda Kasahstani ettevõtetele madalamat logistikakulu transporditava kauba tonni kohta.

AS Tallinna Sadam on valmis leidma võimalusi investeeringuteks terminali või jaotuskeskuse loomiseks Kasahstani kaupadele.

Ärifoorumil, kus osales kokku 150 Kasahstani äriliidrit koos Eesti logistika- ja transpordiettevõtete juhtidega, tutvustasid Eesti ettevõtete koostöövõimalusi Ain Kaljurand Tallinna Sadamast, Kaido Simmermann Eesti Raudteest, Tiit Vähi Sillamäe Sadamast, Erik Sakkov Tallinna Lennujaamast ja Arnout Lugtmeijer Vopak EOS-st.

Eesti Logistikaklaster on ühisprojekt, mis keskendub liikmete rahvusvahelisele turundusele, Eesti logistiliste eeliste tutvustamisele sihtturgudel, vabasid ressursse hõlmavale tootearendusele, logistikaalastele haridusküsimustele ning ettevõtete koostööle IT vallas. Klastri projekti toetab 12,8 miljoni krooniga EAS Euroopa Regionaalarengu programmi raames.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.