Rammo saavutas purjetamise MK-etapil 13. koha

Karl-Martin RammoUSA-s Miamis esmaspäeval avastardid saanud rahvusvahelise purjetamisliidu ISAF Maailma Karika teisel etapil, Rolex Miami OCR regatil sõideti eile viimased avaseeria sõidud, mis otsustasid olümpiaklassides tänasesse medalisõitu pääsevad 10 parimat. Ülinapilt jäi medalisõidust välja võistluse 13. kohaga lõpetanud Karl-Martin Rammo, Lauri Väinsalu lõppkohaks kujunes 18 ning Anne-Mari Luik sai 42. koha.

Laser klassi päeva kahes esimeses sõidus suurepärased 7. ja 4. finišikoha kirja saanud Karl-Martin Rammo (Rein Ottosoni Purjespordikool/Tallinna Jahtklubi) asetses veel viimase võistlussõidu eel 10. positsioonil. Paraku tuuleolud Rammot seekord ei soosinud ning avaseeria finaalsõidus tuli leppida 48. kohaga, mis kokkuvõttes andis 103 võistleja seas meie sportlasele 13. koha. Rammo hindab regatti enda jaoks üldjoontes kordaläinuks: „Olgugi, et tegemist oli väga täkkesse läinud regatiga, kust sain oma elu esimesed MK-punktid, täpsemalt 8, ning lõpetasin 13. kohaga, jääb see viimane sõit mind veel väga pikaks ajaks kummitama. Elu esimene medal race oli nii lähedal. Ilmselgelt ei olnud lihtsalt veel õige hetk.“ Tänasesse topeltpunktid andvasse medalisõitu läheb liidrina britt Paul Goodison.

Finn klassis võistelnud Lauri Väinsalu (ROPK) lisas oma tulemustesse eile kohad 20 ja 16 ning tema lõppkohaks kujunes 37 võistleja seas 18. positsioon. „Tulemus ei ole see, mida ma ootasin. Tegin mitmeid vigu seal, kus poleks neid kindlasti teha tohtinud. Sellegipoolest oli väga palju positiivset millega rahule jääda. Ees on pikk hooaeg ning tähtsamad võistlused on alles tulemas,“ sõnas Väinsalu. Medalisõidu eel juhib britt Giles Scott.

Laser Radial klassis peeti eile veel kolm sõitu, mille Anne-Mari Luik (ROPK) lõpetas kohtadega 33, 37 ja 41. Luige lõpptulemuseks jääb sellega 58 naise seas 42. koht. „Head meelt teeb see, et Miami MK-etapi eelmise aasta tulemusega võrreldes on toimunud märgatav areng. Hooaja olulisemad võistlused on alles ees ning üritan ikka ja alati anda endast parima,“ jäi Luik optimistlikuks. Medalisõidu eel on end esimeseks rebinud Paige Railey USA-st.

Regati kodulehekülg ja tulemused: http://rmocr.ussailing.org/

Purjetamise maailmakarikasarja peetakse tänavu kolmandat korda. Sari koosneb seitsmest etapist, millest viis peetakse Euroopas, üks Austraalias ning üks USA-s, sportlaste jaoks lähevad kokkuvõttes arvesse seitsmest etapist viis paremat tulemust. Sarja avaetapp peeti 12.-18. detsembril Austraalias – Sail Melbourne The Asia Pacific Regatta. Järgmisena toimub Trofeo SAR Princesa Sofia regatt Hispaanias Palma de Mallorcal 2.-9. aprillini, seejärel prantsuse olümpianädala regatt Semaine Olympique Francaise Hyeres’is 22.-29. aprillil, Delta Lloyd regatt Hollandis Medemblikis 24.-29. mail, Skandia Sail For Gold Regatta 2012 olümpiavetes Weymouth’is & Portlandis Suurbritannias 5.-11. juunil ning viimasena Kieli nädal Saksamaal 18.-22. juunil. Maailma Karikale võistlevad ainult olümpiaklassid.

Purjetamise Maailma Karika kodulehekülg: http://www.sailing.org/worldcup/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.