Eesti purjetamiskoondis seilab Miamis MK-etapil

Karl-Martin RammoUSA-s Miamis esmaspäeval avastardid saanud rahvusvahelise purjetamisliidu ISAF Maailma Karika teisel etapil, Rolex Miami OCR regatil jätkavad Karl-Martin Rammo ja Lauri Väinsalu 19. kohal, Anne-Mari Luik hoiab 37. positsiooni.

Eile Biscayne’i lahel kuni 9 m/s puhunud tuul lubas lisada tulemustabelisse taas kaks sõitu. Esimese päeva järel kolmeteistkümnendaks asetunud Karl-Martin Rammo (Rein Ottosoni Purjespordikool/Tallinna Jahtklubi) sõitis välja kohad 25 ja 9 ning võttis 102 osaleva sportlasega Laser klassis kokkuvõttes 19. positsiooni. Rammo sõnul läks ta päeva esimeses sõidus liialt riski peale välja: „Lõikasin kõrgeid kohti taga ajades näppu. Sattusin valel ajal valesse kohta ning sealt ma enam nutikusega välja ei rabelenud, vastutasuks 25. koht. Teise sõidu ajal olin veidi konservatiivsem, üritasin hoida positsiooni, mis lubaks mul võidelda selgelt hea koha eest, kuid ei nõuaks mõttetut riski. See taktika oli ootuspäraselt hea ning leidsin end pärast esimest ringi taas viiendalt kohalt. Minu õnnetuseks oli tuul nii palju stabiliseerunud, et mingeid selgeid erinevusi tuule tugevuses ning suunas ei täheldanud, võitis kiirus. Minul tuli sellest aga selgelt puudu ning pidin loovutama neli kohta, finišeerides üheksandana.“ Laser klassis jätkab liidripositsioonil Clay Johnson USA-st.

Finn klassis purjetav Lauri Väinsalu (ROPK) sai kirja kohad 19 ja 22, mis asetavad noormehe kokkuvõttes samuti 19. kohale. Sportlane jääb oma võimalusi hinnates optimistlikuks: „Võrreldes eilsega olin aeglane ning seetõttu oli raske peale starti oma kohta hoida. Olen aga igati positiivselt häälestatud – rohkem kui pool võistlust on veel ees.“ 34 Finn klassis võistleva purjetaja hulgas hoiab endiselt esikohta britt Giles Scott.

Naiste olümpiaklassis Laser Radial finišeeris Anne-Mari Luik (ROPK) kohtadel 45 ja 42 ning paikneb 58 võistleja seas 37. positsioonil. Luige sõnul oli tal esimeses sõidus probleeme keskendumisega, kuid teise sõidu puhul oli rõõmustav moment, kui esimeses ja ka teises märgis jäid seljataha maailma paremikku kuuluvad neiud. Radial klassi liider on belglanna Evi Van Acker.

Võistlus jätkub reedeni avaseeria sõitudega ning laupäeval võistlevad iga klassi 10 parimat topeltpunktid andvas medalisõidus. Rolex Miami OCR regatil on esindatud kokku 13 paadi- ja purjelauaklassi 716 võistlejaga 53-st riigist.

Regati kodulehekülg ja tulemused: http://rmocr.ussailing.org/

Purjetamise maailmakarikasarja peetakse tänavu kolmandat korda. Sari koosneb seitsmest etapist, millest viis peetakse Euroopas, üks Austraalias ning üks USA-s, sportlaste jaoks lähevad kokkuvõttes arvesse seitsmest etapist viis paremat tulemust. Sarja avaetapp peeti 12.-18. detsembril Austraalias – Sail Melbourne The Asia Pacific Regatta. Järgmisena toimub Trofeo SAR Princesa Sofia regatt Hispaanias Palma de Mallorcal 2.-9. aprillini, seejärel prantsuse olümpianädala regatt Semaine Olympique Francaise Hyeres’is 22.-29. aprillil, Delta Lloyd regatt Hollandis Medemblikis 24.-29. mail, Skandia Sail For Gold Regatta 2012 olümpiavetes Weymouth’is & Portlandis Suurbritannias 5.-11. juunil ning viimasena Kieli nädal Saksamaal 18.-22. juunil. Maailma Karikale võistlevad ainult olümpiaklassid.

Purjetamise Maailma Karika kodulehekülg: http://www.sailing.org/worldcup/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.