TTÜ asutas väikelaevaehituse kompetentsikeskuse

Kuressaare Ametikooli paadiehitajad meremessil 2009. aastal

Saarlased on tublid laevaehitajad, see pole enam saladus. See pole saladus ka väljaspool meie riigi piire. Ehitavad ju saarlased jahte, kaatreid ja laevu ka teistele riikidele. Tänane uudis annab aga lootust, et asi võib veel paremaks minna.

Meie Maa, 29.01.2011:

TTÜ nõukogu asutas oma Kuressaare kolledži juurde väikelaevaehituse kompetentsikeskuse.

Keskuse loomist toetab Euroopa Regionaalarengu Fondi “Kompetentsikeskuste arendamise“ meede ning keskuse eesmärk on toetada oma regiooni teadmus- ja tehnoloogiamahukaid valdkondi. Nii on Saaremaa kompetentsikeskuse eesmärk väikelaevaehitusealase insenertehnilise oskusteabe koondamine ja arendamine.

TTÜ Kuressaare Kolledži direktori Anne Keerbergi sõnul on regionaalsete kompetentsikeskuste loomisel märgiline tähendus. “On fakt, et teadus-arendustegevus ja kõrgharidustasemel õpe tõmbekeskustest väljaspool mõjutab regionaalarengut väga positiivselt. Kompetentsikeskuste loomine näitab, et tehnikaülikool peab teadmuspõhist arengut regioonides oluliseks,“ rääkis ta.

Kuressaare kolledži väikelaevaehituse kompetentsikeskuse koostööpartneriteks on Eesti Mereakadeemia, Kuressaare linn, Saaremaa Omavalitsuste Liit, Saaremaa Arenduskeskus, Kuressaare ametikool, MTÜ Kuressaare Campus ja Eesti Väikelaevaehituse Liit koos oma liikmesettevõtetega.

TTÜ nõukogu istungil rõhutas rektor Andres Keevallik kompetentsikeskuste moodustamise otsuse kinnitamise järel, et vastavate keskuste rajamine ja arendamine on kogu ülikooli ühine üritus ning kolledžitel on teaduskondade näol tugev seljatagune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.