METS 2010 pildis

METS 2011Selle aasta novembris toimus Amsterdamis maailma suurim väike- ja huvilaevade  varustuse, materjalide ja elektroonika kaubandusmess METS 2010.

Tegemist polnud tavapärase “turuga”, mida oleme harjunud nägema Tallinna või Helsinki meremessidel. Amsterdamis toimuval METS näitusel on kohal tootjad üle terve maailma. Sellel aastal võttis kolmepäevasest üritusest osa 1320 firmat ning külastas Amsterdam RAI keskust 18861 huvilist, s.h. palju ka Eestist. Korraliku delegatsiooniga oli esindatud näiteks Saaremaa väikelaevaehituse klaster.

Amsterdam RAI

Üritus oli korraldatud kõrgeimal tasemel. Kõige peale oli mõeldud: alustades registreerimisega üritusele lõpetades tagasilennu check-in’i tegemisega messil. Läbi korraldajate oli võimalik broneerida lennupileteid, kinni panna omale sobiv hotell sobivas linnaosas. Koha pealt sai soetada ühistranspordi pileteid ja registreeruda järgmisel aastal toimuvale METS’ile. Puudust ei saanud tunda ka erinevatest söögikohtadest messi territooriumil.

Seldén Reversible WinchMessi raames toimus ka prestiižse disainiauhinna DAME väljaandmine. Sellel aastal kandideeris auhinnale 132 toodet (vt tervet nimekirja (PDF)). Mõned tooted on jäänud ka minu fotodele. Selle aasta võitjaks valiti Seldén Reversible Winch (Seldén Mast AB).

Selle ürituse soovitan igal tõelisel merehuvilisel oma järgmise aasta kalendrisse panna. Arvestama peaks ca 2 päevaga, et terve mess läbi käia kiirustamata.

Ahjaa, unustasin mainida, et üritus on külastajatele tasuta!

One thought to “METS 2010 pildis”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.