Eesti Jahtklubide Liit nimetas Aasta Purjetajad

EJL Aasta Purjetajad 2010
Marjaliisa Umb, Deniss Karpak, Elise Umb | Foto: Annika Metsla

Eesti Jahtklubide Liit võttis reede õhtul toimunud pidulikul hooaja lõpetamisel kokku läbi saanud purjetamisaasta, autasustas Olümpia- ja Avamerepurjetamise Eesti karikasarjade parimaid ning kuulutas välja Aasta Purjetajad.

Aasta Meespurjetajaks nimetati tänavu Finn klassis maailma karikasarja kokkuvõttes suurepärase 10. koha välja teeninud Deniss Karpak, Aasta Naispurjetaja tiitel läks sel hooajal oma sportlaskarjääri tippmargina 470 klassi EM-il 7. koha saavutanud Marjaliisa Umbile ja Elise Umbile. Aasta Jääpurjetaja tiitliga pärjati Vaiko Vooremaad, kes tegi taas tugevaid tulemusi DN klassi rahvusvahelistel tiitlivõistlustel. Aasta Treeneri auhinna pälvis Viktor Umb ning Aasta Võistlusametnikuks nimetati Madis Ausman. Aasta Üllataja tiitel kuulub Karl-Martin Rammole, kes näitas tänavu tipptaset Laseri MM-i sõiduvõiduga. Samuti kuulutati välja Aasta Tegu, milleks osutus Pärnu Jahtklubi ehitus. Koduse EJL Olümpiapurjetamise Eesti karikasarja tulemuste põhjal autasustati parima klubina Rein Ottosoni Purjespordikooli.

Tallinnas peetud 1980. aasta Olümpiamängude purjeregatist 30 aasta möödumist tähistanud hooaeg läks ajalukku ka kolme koduvetes toimunud suure rahvusvahelise tiitlivõistlusregatiga. Juunis peeti Tallinnas Laser Standard ja Laser Radial klasside EM, juulis viidi Lohusalus läbi Zoom8 MM ning augustis toimus Tallinna lahel Melges 24 MM. 2011. aasta toob Eestisse aga jääpurjetamise juunioride MM-i ning EM-i.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.